Jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica, Jelena Rozga, uživa ogromnu popularnost publike, a osim pjesmama, pozornost privlači i svojim atraktivnim izgledom.

Zahvaljujući mladolikom izgledu Jelena i s 45 godina izgleda kao djevojčica pa se čini da se kroz godine nije baš previše mijenjala, no to baš i nije točno.

Isplivala je njena fotografija iz 2008. na kojoj izgleda drugačije nego danas. Mlađahna Jelena je tad tek ušla u treće desetljeće, a samo dvije godine ranije napustila je grupu Magazin u kojoj je provela deset godina i krenula u samostalnu karijeru.

Fotografija je nastala tijekom Jeleninog nastupa na Humanitarnom koncertu Zvijezde Hit Recordsa u zagrebačkom Domu sportova. Tom se prilikom Jelena pojavila u jednostavnom izdanju i minimalno našminkana pa je u prvi plan došla njena prirodna ljepota, a vitku liniju istaknula je strukiranom bijelom haljinom uz koju je nosila dugačke ogrlice od perlica.

Kako je Jelena Rozga izgledala 2008.
Petar Galebov/Pixsell 

Podsjećamo, Jelena je pjevačku karijeru započela u Magazinu kad joj je bilo samo 19 godina, a malo tko zna da je za to bila zaslužna njena mama.

Kad je mama čula da Danijela Martinović odlazi iz Magazina nije ni časa čekala već se brzo javila Tončiju Huljiću i predložila mu svoju kćer koja je Magazin obožavala.

'On je u to vrijeme imao papir s cijelom listom curica koje su htjele pjevati u Magazinu. Njemu se, kako mi je kasnije pričao, svidjelo moje ime i prezime pa je nazvao moju mamu. Ja sam se ranije snimala kako pjevam pjesme Ljiljane Nikolovske. Tonči je te kazetice i moje slike pokazao Zdenku Runjiću i njih dvojica su se složili da je to to', ispričala je Jelena.

Jelena Rozga u Magazinu je pjevala 10 godina
Screenshot 

S Magazinom je ostala čitavo desetljeće, a onda je odlučila krenuti u solo vode. Iako je vrijeme pokazalo da nije pogriješila donoseći ovu odluku, tad nije dobila baš puno podrške.

'Nakon 10 godina u Magazinu, budući da sam ja uvijek u životu voljela riskirati, odlučila sam napraviti korak. Nisam znala sam gdje idem, niti što me čeka, ali imala sam potrebu sebi nešto dokazati. Nikad se nisam bavila drugima, isključivo gledam sebe. Malo ljudi je u to vrijeme vjerovalo u mene, čak i oni s kojima sam se družila su mi govorili - 'šta ti je, zašto riskiraš'? Ali, kod mene odustajanje nikad nije bila opcija', ispričala je Jelena u intervjuu za Cosmopolitan.

U istom intervjuu otkrila je da je na nekim njenim ranijim solo nastupima bilo jako malo publike.

Jelena Rozga je u samostalnu karijeru krenula 2006.
Story arhiva 

'Na samom početku, kad sam 2006. krenula u solo-vode, znalo se desiti i da na nastupima ima više konobara nego ljudi, bilo je suza, ali odustajanja ne', rekla je Jelena.

Njen prvi veliki hit bila je pjesma ‘Bižuterija’, no na nju je morala čekati četiri godine. Pjesma je postala jedan od najvećih hitova, ne samo Jelenine karijere, već i hrvatske pop glazbe, a za nju je osvojila i Porin za hit godine. To je iskustvo koje je iskoristila kao primjer kad su je pitali što bi savjetovala drugim ženama.

 'Strpljenje, i vjerovati u svoje snove. Ne ide ništa preko noći, treba vjerovati u sebe, raditi i biti strpljiv. Ja sam, recimo, četiri godine čekala da mi se desi veliki hit kao što je Bižuterija, i dočekala sam je. Nakon toga su se redali uspjeh za uspjehom, dvorana za dvoranom, album, a i na kraju Porin koji sam dobila za Bižuteriju', ispričala je.

Kako se Jelena Rozga mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji: 

Story, Ivo Cagalj/PIXSELL Jelena Rozga nekad