Nova sezona ‘Krune’ donijela je mnogo zanimljivih priča s britanskog kraljevskog dvora. Od kultnog razgovora Charlesa i Camille o njezinim tamponima, pa sve do raspada braka Charlesa i Diane, sezona je krcata pikanterijama i skandalima, a spominje se i tragedija koja je uvelike obilježila članove obitelji.

Naime, u prvoj epizodi serije obrađuje se tema tragedije koja je ostavila trajne posljedice po princa Philipa i čak, prema šuškanjima, započela njegovu aferu s jednom kraljevskom damom. Radi se o tragičnoj smrti malene djevojčice, članice kraljevske obitelji Leonore Knatchbull, a koja je od raka preminula u ranoj mladosti.

Princ Philip je bio shrvan smrću malene Leonore
Profimedia 

Leonora je bila kći grofa i grofice Mountbatten, a njezin je otac bio kumče princa Philipa. Malena Leonora rođena je 1986., a bila je najmlađe dijete obitelji. Leonora je krvno povezana s princom Philipom, a zna se i da mu je bila miljenica među najmlađim članovima britanske aristokracije. Njezini su roditelji bili jako bliski prijatelji s vladajućom obitelji Windsor, a Leonoru je obožavala i princeza Diana.

Njihov je nježan odnos pokazan i u ‘Kruni’, no nije spomenuta zanimljiva činjenica da je Leonorin krsni kum bio nekadašnji španjolski kralj Juan Carlos.

Kada je imala samo četiri godine, dok je s obitelji bila na ljetovanju na Mallorci, Leonora je prvi put pokazala simptome bolesti i ubrzo je otkriveno da boluje od raka bubrega. Usprkos svom teškom stanju i dugotrajnom liječenju, pomoći u konačnici nije bilo. Djevojčica je sudjelovala na putovanjima, ali i na javnim pojavljivanjima kraljevske obitelji te je bila omiljena zbog svoje ljupkosti i lijepih manira.

Princ Philip navodno je varao kraljicu Elizabetu
Profimedia 

U lipnju 1991. se pojavila na balkonu Buckinghamske palače tijekom jedne svečanosti, a zadivila je obožavatelje svojom nježnom pojavom u crvenom kaputiću. Za ruke su je držali prinčevi Harry i William, a kasnije se saznalo da je tada već njezina bolest uznapredovala te da je djevojčica bila u jako krhkom stanju zbog silnih kura kemoterapije.

Iste je godine s obitelji otišla na ljetovanje u Italiju u društvu princa Charlesa i princeze Diane, no samo tri mjeseca kasnije se otkrilo da joj se stanje drastično pogoršalo. Tako je borbu s karcinomom izgubila 21. listopada 1991., nakon 14 mjeseci liječenja, kada je imala samo 5 godina.

Princ Philip je navodno imao aferu s Penelope Knatchbull
Profimedia 

Nekoliko dana prije njezine smrti, princeza Diana je provela sate u bolničkoj sobi djevojčice, a vijest o njezinom odlasku zatekao je princezu od Walesa u javnosti, dok je obavljala svoje kraljevske dužnosti. U godinama nakon Leonorine smrti, osnovana je dobrotvorna organizacija Leonorin fond za liječenje raka kod djece.

Nakon njezine smrti, njezina majka Penelope se još više zbližila s princem Philipom, suprugom kraljice Elizabete, koji je bio shrvan zbog Leonorine smrti. S vremenom su postali najbliži prijatelji, a spekuliralo se čak i da su imali aferu, što nikad nije potvrđeno.