Nekoć velika zvijezda domaće dance scene, a danas perjanica katoličke glazbe, Alan Hržica ima 44 godine te je jedan od najpopularnijih izvođača na katoličkim skupovima regije. Kako je objavio novi video na Instagramu, a na kojem izvodi svoju duhovnu glazbu baš pred takvom religijski nastrojen publikom, odlučili smo se prisjetiti njegovih početaka.

U spomenutom videu se vidi Alan na koncertu pred brojnim mnoštvom, a u opisu je napisao:

'Pošalji, Gospodine, Duha svojega i obnovi lice zemlje. U svojem duhu daruj mudrost našim srcima. Ti zapuši sa sve četiri strane svijeta.Neka suve kosti ožive i cijela zemlja nek' zbog tebe bude sveta. Tvoja vatra nek' zapali sve! Dragi moji idemo zajedno u molitvi i slavljenju probuditi obraćenja srdaca u našem narodu'.

Alan danas možda poziva Hrvate na duhovnu obnovu, no nekoć, dok je bio uzdanica domaće klupske scene, pričao je drugu priču. Još pamtimo njegove hitove 'Kako bi nam bilo dobro' i 'Neka te odvede', a danas je pak posve 'promijenio ploču'.

Kao što znamo, u nekom trenutku je odlučio napraviti veliki glazbeni, ali i životni zaokret te je postao požrtvovni katolik, kao i suprug i otac dvoje djece. Podsjetimo se, u braku je s ekonomisticom Ricardom, a s kojom ima dvoje djece. Alan i Ricarda sudbonosno 'da' izrekli su u zagrebačkoj bazilici Srca Isusova, a vjenčao ih je pater Ivan Ike Mandurić, dok su vjenčani obred vodila još dva svećenika. Dakle, na njegovom su vjenčanju bila tri svećenika, a danas je Alan voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Održava koncerte na katoličkim festivalima i skupovima, a svoje koncerte doživljava kao prave misije širenja religije i ljubavi.