Nekoć princ, a danas kralj Charles III. uvijek je tvrdio da je imao užasno traumatično djetinjstvo.

Više puta je javno rekao kako njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II . nije bila dobra i požrtovna majka koju su zanimale obiteljske obaveze već samo njezine diplomatske dužnosti. Zbog njezinih putovanja, domjenaka i stalnih poslovnih obveza Charles smatra da je odrastao u hladnom domu bez ljubavi te da mu njegova majka nije pružila podršku kakva mu je trebala.

No, iako je dakle kraljicu nebrojeno puta prozvao 'ledenom kraljicom smrznutog srca', u javnosti se pojavila stara snimka iz 1978., a koja pokazuje Elizabetu II. u posve drugačijem svjetlu! Naime, radi se o snimci snimljenoj nakon rođenja kraljičina unuka Petera Phillipsa koji je sin princeze Anne.

Kraljica Elizabeta II. je navodno bila hladna i distancirana majka
Profimedia 

Fanovi su podijelili ovaj video klip na kojem se razdragana kraljica Elizabeta II. srdačno igra i mazi sa svojim unučićem, a možete ga pogledati ovdje.

Video je objavljen u čast rođendana Petera Phillipsa, a njegova 'radnja' odvija se u dječoj sobi Buckinghamske palače. Kako je Peter proslavio rođendan ovaj je snimak počeo kolati internetom, a društvene mreže odmah su se zažarile od slatkih komentara. Mnoge je oduševila kraljičina neposrednost u igri s malenim dječakom pa ne čudi da je došlo do podizanja pitanja kako je moguće da je to ista žena koju Charles optužuje da je bila hladna, surova majka?

Kraljica Elizabeta II. sa svojom obitelji
Profimedia 

Kraljica na snimci u društvu svoje kćeri Anne drži i grli malenog Petera, a svo troje sjede na cvjetnoj sofi u palači. Ovom dirljivom obiteljskom trenutku prisustvovao je i jedan od kraljičinih pasa, a koji je oduševio malenog Petera koji mu se smijao i dragao ga. Svakako ne djeluje kao da je kraljica bila zla i hladna žena koja nije znala s djecom. 

Zbog Charlesovih optužbi koje se čine neutemeljene sada se priča kako je plasiranje takvih neistina o njoj u javnost bila samo njegova promašena taktika da podigne popularnost samome sebi i preuzme joj krunu.