Poznati britanski voditelj Jonnie Irwin (49) boluje od raka pluća u terminalnom stadiju koji se proširio i na njegov mozak. Liječnici su mu predviđali oko šest mjeseci života.

'Tjedan dana nakon što smo se vratili sa snimanja rekli su mi da imam još šest mjeseci života. Morao sam otići kući i priopćiti svojoj supruzi koja se brinula za našu djecu da će ostati sama. To je bilo užasno. Sve što sam mogao bilo je ispričati joj se. Osjećao sam se odgovornim', rekao je Jonnie.

Voditelj sa svojom 40-godišnjom suprugom Jessicom ima troje djece - Rexa (3) i dvogodišnje blizance Rafu i Cormaca. S obzirom na ograničeno vrijeme koje ima zbog bolesti, želi maksimalno iskoristiti preostale dane.

'Želim skupiti uspomene, moja djeca su malena i neće me sjećati kad odrastu. Želim snimiti zajedničke trenutke kako bi znali da im je djetinjstvo bilo sjajnu. Moram priznati da će i Božić u našoj obitelji biti ekstravagantan', rekao je.

Irwin je svoju bitku s rakom isprva držao u tajnosti prije nego ju je objavio ranije ovog mjeseca. Dijeleći svoje obrazloženje zašto je to sada otkrio, TV voditelj je prenio vrlo važnu poruku o suočavanju s onima koji se bore s rakom. 'Moj izlazak u javnost je više da bih educirao one koji nemaju rak. Ponašajte se s nama normalno. Ponašajte se prema nama s poštovanjem', dodao je.

'Ako želimo raditi, pustite nas da radimo ako smo spremni. Nemojte donositi odluke umjesto nas - ponašajte se prema nama normalno. Zato to držimo u tajnosti', rekao je referirajući se na trenutak kad je dobio otkaz nakon što je nadređenima rekao da je bolestan.

Irwinu je bolest prvi put dijagnosticirana u kolovozu 2020. nakon što je osjetio zamagljen vid tijekom vožnje. Niz testova ubrzo je potvrdio da ima rak pluća.