Obitelj Mamić već niz godine privlači pozornost hrvatske javnosti. I dok su muški članovi obitelji često u medijima, žene iz obitelji Mamić se najčešće drže podalje od svjetla reflektora pa je neke od njih zaista teško vidjeti, a jedna toliko izbjegava pozornost da je čak i njenu fotografiju gotovo nemoguće pronaći.

Marina Mamić

Pozornost na zagrebačkoj špici prije nekoliko dana 'ukrala' je Marina Mamić, supruga nogometnog moćnika Dinama Zdravka Mamića koji se od hrvatskog pravosuđa sklonio u Bosnu i Hercegovinu.

Odjenula je tajice Nike uz koje je nosila Diorove vojničke čizme te smeđu jaknu, a kombinaciju je upotpunila šalom s potpisom brenda Louis Vuitton. U atraktivan izgled savršeno se uklopio preslatki Fifty, ljubimac obitelji Mamić u toplom puloveru.

Marina Mamić je supruga Zdravka Mamića
Robert Gašpert 

Marina se ni ovom prilikom na fotografe nije previše obazirala, a koliko ne želi biti u fokusu javnosti dokazuje i činjenica da za vrijeme svog dugog braka sa Zdravkom Mamićem ni jednom nije dala intervju.

Marina i Zdravko upoznali su se 1994. godine nakon jedne utakmice na Maksimiru. Jednom prilikom Zdravko je otkrio kako je to s njegove strane bila ljubav na prvi pogled.

‘Kad sam vidio svoju Marinu, koja je izuzetno zgodna, atraktivna i visoka, odmah sam se za nju zapalio. Imala je nogu do plafona. Odmah sam se počeo upucavati, a kad smo izašli iz restorana, pozvao sam je u Esplanadu na piće. Mislio sam da ću ju impresionirati jer sam vozio Jaguara’, rekao je prije nekoliko godina za Express.

S Marinom Mamić Zdravko Mamić ima dvije kćeri, Ivu i Luciju
Facebook 

Zgodnu Marinu Jaguar nije impresionirao, no Zdravko ju je ipak na kraju uspio osvojiti, iako su, kako je Zdravko ispričao, različiti svjetovi.

‘Marinin život je obitelj. Nikad se, u ovih 17 godina, nije dogodilo da nije skuhala ručak, ona razvozi djecu, dnevno šeće oko dva sata, četiri puta tjedno ide u crkvu na razne molitve i seminare, odlazi u kazališta i na koncerte ozbiljne glazbe itd. Ja sam u nekom drugom svijetu i taj svijet Marinu ne zanima. Ona ga poštuje, ne stvara probleme, ali u njega ne želi ući’, govorio je Mamić.

Nada Mamić

S Marinom Zdravko ima dvije kćeri, Ivu i Luciju, a malo tko zna da je prije nje bio oženjen za misterioznu Nadu. Njegova prva supruga uspjela se toliko dobro sakriti od javnosti da je teško čak pronaći i neku njenu fotografiju, a sa Zdravkom i njegovom novom obitelji navodno je u dobrim odnosima. S njom je dobio i sina Marija.

S devet godina starijom Nadom vjenčao se vrlo mlad, kad mu je bila samo 21 godina.

‘Oženio sam se kad sam imao samo 21 godinu. Ja sam sa svime rano krenuo, po svim parametrima bio sam ispred svoje generacije pa je i ženidba vjerojatno bila posljedica. Svi moji prijatelji bili su stariji od mene, imali su familije, žene, djecu, imali su vikendice, kuće, materijalna bogatstva. Onda sam sanjao kako bi bilo lijepo da to imam i ja pa sam se požurio. Upoznao sam prvu ženu, Nadu, bila je 8,5 godina starija od mene’, ispričao je za Express.

S Nadom se, rekao je, vjenčao čak dva puta.

Nada Mamić bila je prva supruga Zdravka Mamića
Story Press 

‘Dolazio sam iz obitelji u kojoj je pojam razvoda bio nepoznat. Mi smo tradicionalni, konzervativno odgajani. Rastava je tumačena kao sramota. Kad sam se prvi put rastao, sjećam se da mi je mama rekla: Sram te bilo, što si napravio obitelji i rodbini?!. A i volio sam Nadu pa sam joj se iz ljubavi i poštovanja prema njoj i majci vratio’, ispričao je.

Brak im ipak nije uspio, a Zdravko je to tad objasnio njenom ljubomorom, ali priznao je da je bila u pravu i da je on ‘švrljao’.

‘Nada je bila jako ljubomorna, neviđeno. Nažalost, i s pravom. Takva su vremena bila, ja sam bio mlad, gradio karijeru, poslovni čovjek, nije me bilo doma. A ona je željela da budem doma, kao i svaka druga žena koja osjeća opasnost. I tu je došlo do loma, to je jedini pravi razlog.Švrljao sam, nažalost, to su bila takva vremena’, rekao je otvoreno.

O Nadi je govorio sve najljepše, te je otkrio da su i nakon rastave ostali prijatelji, te da je ona u dobrim odnosima s njegovom sadašnjom suprugom.

Nada Mamić je bila prva supruga Zdravka Mamića.
Story Press 

‘Bez obzira na to što nismo u braku, ona je moja velika prijateljica i prijateljica moje današnje žene i djece iz drugog braka. Izgradili smo dobar odnos. Sve što danas imaju moja žena i djeca, to ima i moja bivša žena. I kad su obiteljska slavlja, Nada je uvijek tu, ima odličan odnos s mojom mamom’, rekao je.

Vanja Mamić

Jednako buran privatni život kao Zdravko ima i njegov brat Zoran Mamić, no dok je Zdravko bračnu sreću pronašao iz drugog pokušaja, Zorana su nakon razvoda od supruge Vanje Horvat, s kojom je proveo 17 godina i dobio dvoje djece, povezivali s nizom ljepotica.

Vanju, inače kći jednog od najboljih rukometaša bivše države Hrvoja Horvata i sestru sadašnjeg rukometnog izbornika, koji se kao i otac zove Hrvoje Horvat, Zoran je upoznao kad mu je bila samo 21 godina. Vanja je tad bila studentica stomatologije, a Zoran je prolazio krizu zbog teške ozljede koljena nakon koje je dobio i žuticu.

Vanja Mamić i Zoran Mamić u braku su bili 17 godina
Story arhiva 

Vjenčali su se u svibnju 1993. godine, a svadbeno slavlje održalo se u Kristalnoj dvorani tadašnjeg hotela Intercontinental. Nekoliko godina kasnije preselili su se u Njemačku gdje su živjeli sve do 2005. godine kad se, na poziv svog brata Zdravka, Zoran odlučio vratiti u Hrvatsku.

Njihov brak je potrajao gotovo dva desetljeća, no često se šuškalo o prevarama. Njega su često povezivali s ljepoticama, a skandal je nastao i kad se počelo pisati kako Vanja ima aferu sa svojim trenerom jahanja Renatom Levanićem. Par se razveo 2010. godine, a zajedno imaju sina Brunu i kćer Ninu te unuku Vitu.

Ana Šikić

Ubrzo nakon razvoda s Vanjom naveliko se počelo šuškati o Zoranovoj vezi s osam godina mlađom ekonomisticom Anom Šikić, a pričalo se da je upravo afera s lijepom Anom presudila Zoranovom braku s Vanjom.

Zoran Mamić i Ana Šikić u braku su bili dvije godine
Story 

Par se vjenčao 2014. godine na intimnom vjenčanju u jednom zagrebačkom restoranu, no brak im nije dugo potrajao te je razvod uslijedio već 2016. Šuškalo se da je povod razvodu bila Zoranova afera s 20 godina mlađom manekenkom Anticom Filipović Grčić.

Senka Mandić

Lijepa Senka došla je pod povećalo javnosti kad se 2019. sa Zoranom pojavila na božićnom domjenku Dinama gdje se nisu odvajali, a upravo se u to vrijeme saznalo da je Senka trudna te da Zoran s njom čeka svoje treće dijete.

Ljubavni život Zorana Mamića
Story arhiva 

O njihovoj se vezi ne zna puno, a 11 godina mlađu partnericu Zoran je navodno upoznao u Dubaiju gdje je ona radila na rezervaciji stolova u restoranima.


U svibnju 2020. Senka je rodila njihovu kćerkicu
čije ime nije poznato u javnosti, a zanimljivo je istaknuti da je njegova najmlađa kći mlađa od njegove prve unuke koju mu je u listopadu 2018. rodila kći Nina.

Monika Kravić

Pozornost javnosti privlači i Zdravkov sin iz prvog braka, Mario Mamić, a svima je dobro poznata njegova ljubavna priča s Monikom Kravić. Njih dvoje su se upoznali početkom 2007. godine, kad su oboje imali 24, a u brak su stupili nakon nešto više od godinu dana veze.

Par se vjenčao u crkvi Sv. Duha, a njihova glamurozna proslava u hotelu Westinu okupila je preko 400 uzvanika. Iste godine stigao im je prvi sin Josip, nakon čijeg se rođenja Monika povukla s posla i posvetila majčinstvu, a četiri godine kasnije dobili su i sina Jakova.

Monika Kravić i Mario Mamić imaju zajedno dvoje djece
Story 

Monika i Mario djelovali su kao idiličan par pa su šuškanja o problemima u braku iznenadila mnoge. Brak su okončali 2016., sporazumnim razvodom. Oboje su mu međuvremenu našli novu bračnu sreću. Monika s odvjetnikom Franom Olujićem, za kojeg se udala u svibnju prošle godine, o čemu je Story ekskluzivno izvijestio i s kojim je dobila sina, a Mario s Tijom Jurčić. 

Tia Mamić

S pokćerkom Ljube Jurčića Mario se upoznao 2016. godine, dok je još bio u braku s Monikom, a navodno su na početku bili samo u prijateljskim odnosima, no ubrzo nakon njegova razvoda počeli su se češće pojavljivati zajedno u javnosti.

'Kad smo se upoznali, ja sam radila na jednom projektu, i bila sam totalno u modusu posla. Uopće mi nije palo na pamet da će se taj trenutak dogoditi i da ću se zaljubiti i krenuti u nešto, ali eto - to se tako dogodilo i mi smo zapravo odmah znali da je to – to’, rekla je ranije Tia pred kamerama RTL Exkluziva.

Tia Mamić i Mario Mamić u braku su četiri godine
Marko Lukunić/PIXSELL 

Vjenčali su se u listopadu 2017. godine, a svadba je i ovaj put bila održana u hotelu Westin, no ovaj put u ‘skromnijoj’ varijanti nego s Monikom pa je tako na Marijevoj i Tijinoj svadbi bilo ‘samo’ stotinjak uzvanika.

Tiji je ovo također bio drugi brak, ranije je bila s američkim košarkašem Chrisom Warrenom s kojim ima sina Domenica, a ispričala je da je ona prihvatila Marijevu djecu iz prvog braka isto kao i on njenog sina te da ne prave razliku među djecom.

Djeca su stvarno divna, ja ih gledam kao da su moja djeca, ne pravimo nikakvu razliku. Mario ne pravi razliku između mog sina i njegovih sinova. Djeca su braća i odrastaju kao braća i mi ih tako odgajamo’, rekla je Tia u spomenutom intervjuu.

Tia Mamić u braku je s Marijem Mamićem
Instagram 

Otkrila je tad i da je Mario u dobrim odnosima i s njenim bivšim suprugom.

‘Mario se, kad smo on i ja tek krenuli, našao s Chrisom i rekao mu da je on njegova produžena ruka, da nije tu ga ga ničim zamijeni, nego je jednostavno htio da ga upozna, da vidi da je dobar i normalan čovjek, da je tu za Domenica, da zna da je teško jer tata nije stalno tu, ali da može računati na njega’, ispričala je Tia.

Morana Mamić

Morana Mamić bivša je supruga Zdenka Mamića, Zdravkovog bratića, influencerica i poduzetnica, no prošle godine je pozornost privukla iz jednog teškog razloga. Naime, svojim je pratiteljima na Instagramu tad otkrila da joj je tijekom rutinskog pregleda kože dijagnosticiran melanom. Ipak, otkrila je tad da je imala dvije operacije i da se sad osjeća dobro, no da se u Dubaiju gdje živi s partnerom Jozom Palcem, osobito mora čuvati od izlaganja suncu.

Morana se tijekom braka sa Zdenkom Mamićem također se držala podalje od centra pozornosti, te se posvetila obitelji, osobito sinu Frani, a sudeći po tome što je prije nekoliko godina napisala na Instagramu, s bivšim je suprugom u prijateljskom odnosu.

‘Nije prošao niti jedan Franin rođendan da ga bivši suprug i ja nismo proveli zajedno s našim sinom. Moj bivši suprug, a danas prijatelj, kvalitetan je i dobar čovjek. Godine provedene u braku bez ikakve mogućnosti napretka u smislu nadogradnje naše veze (i mene same),dovele su me do odluke kako je razvod neizbježan. Prekinula sam brak,koji je posljednjih godina to ionako bio samo na papiru i nakon godina financijske ovisnosti o bivšem, krenula raditi i snalaziti se sama bez ičije pomoći,a moj život u jednoj fazi izgledao je k'o poznata serija ‘Mućke’. Odlično sam zarađivala odvajajući svaku kunu za svoj ‘novi život’’, pisala je ona.

Nakon razvoda od Zdenka pokrenula je vlastiti posao. Počela je kao dizajnerica interijera, zatim kao stilistica i nakon toga je pokrenula i vlastiti modni brend. Dizajnirala je kolekciju kardigana, a u Londonu je osnovala tvrtku ‘One & Only London’.

U jednoj je objavi progovorila i o klanu Mamić te otkrila da Zdravka ‘neizmjerno cijeni i voli’, dok joj njegov brat Zoran ‘nikad nije sjeo’.

‘Poznajem sve žene klana Mamić,(osim ove koja je došla zadnja)još bolje poznam muškarce klana Mamić. Znam koliko je teško(kao žena) živjeti u sjeni muškarca poput Zdravka kojeg neizmjerno cijenim i volim ili Zorana (mućka) koji mi nikada nije sjeo. Zdravkova žena Marina, jedina žena iz obitelji s kojom imam neki kontakt (za mene) bila je i ostala simbol svega onoga što žena treba biti. Inteligentna,samozatajna,predana majka ,koja se zbog ljubavi prema obitelji odrekla svoje karijere i posvetila odgoju cura,koje su danas izrasle u divne, školovane, mlade žene. S Vanjom sam uvijek imala neki čudan odnos. Sjećam je se, kad se tek vratila iz Njemačke. Prelijepa ,školovana žena, majka dvoje djece, imala je sve, a opet, izgledala je toliko nesretno i nerealizirano. Stalno je držala neku distancu i vječno bila u nekom grču. Danas znam da je zapravo patila od strašnog kompleksa obitelji Mamić. Kao da oni nisu njen nivo, dok se istovremeno žmirećki obilato ‘napajala’ na nepresušnim ‘Mamićevim vrelima’ .O Moniki ne znam ništa,osim da sam za njenu svadbu s Marijom kupila Cavalli haljinu na 12 rata. Je*ala sam joj sve po spisku svaki mjesec kad bi došla rata’, napisala je.

Trebate inspiraciju i motivaciju, provjerene trikove i savjete, uvide u najnovijie trendove i shopping vodiče, bacite look na Lookbook.hr - platformu koja prati vaš ritam i donosi sadržaj koji želite i volite!