Ako je nekom hrvatskom reprezentativcu porasla popularnost na Svjetskom prvenstvu u Katru, to je onda Joško Gvardiol. A razloga je za to više. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti na nogometnom terenu, svi pričaju o maski za lice koju mora nositi zbog ozljede.

Joško Gvardiol igra za njemački RB Leipzig
VIRGINIE LEFOUR/Pixsell 

Također, mnogi ne mogu vjerovati da mu je tek 20 godina. Zagrepčanin je od početka Svjetskog prvenstva dobio preko 100 tisuća pratitelja na Instagramu te ga sada prati oko 235 tisuća fanova. Upravo su društvene mreže i popularnost bili jedna od tema na jučerašnjoj konferenciji za medije na koju je izbornik Zlatko Dalić poveo Gvardiola.

Joško Gvardiol trenutačno je najpopularniji Vatreni
Igor Kralj/PIXSELL 

Koliko te iznenađuje ta nagla popularnost i kako to komentiraš?’, bilo je jedno od pitanja na presici.

Pa joj, ne obraćam ja toliko pažnju što se tiče tih društvenih mreža. Više sam fokusiran na nogomet, pogotovo jer se nalazimo na Svjetskom prvenstvu i želim maksimalno biti u njemu. A kao drugo, više volim slobodno vrijeme provoditi družeći se s drugima’, odgovorio je Gvardiol.

Joško Gvardiol igra za njemački RB Leipzig
Goran Stanzl/PIXSELL 

Inače, na društvenim mrežama se često može vidjeti komentar kako je upravo mladi Joško najzgodniji od svih Vatrenih. On je pak nedavno otkrio da nije u vezi te da voli starije.

'Kakva cura mora biti? Boja kose nije važna, ali volim plave oči. I da bude niža od mene, da barem u nečemu budem glava obitelji!', rekao je u HRT-ovoj emisiji 'Knjaz kod vatrenih'.

Joško Gvardiol igra za njemački RB Leipzig
Goran Stanzl/PIXSELL 

Kao top 3 najljepših dama na svijetu odabrao je Angelinu Jolie, Shakiru i Jennifer Lopez koju je stavio na prvo mjesto.

Čekaj, ti voliš malo starije?’, pitao ga je Robert Knjaz.

Malo starije, da, da. Sav sam u tom điru’, nasmijano mu je odgovorio nogometaš.