Zaneseni čarolijom glazbe, ljubavlju, plesom i dobrim vibracijama tisuće glasova svih generacija uglas je više od dva sata pratilo jedinstveni koncertni spektakl Dine Merlina sinoć u Areni Varaždin.

Nema bolje prosinačke atmosfere i zagrijavanja za kraj godine od susreta s glazbenim idolom mnogih naraštaja koji već četrdeset godina stvara hitove i odašilje dobre vibracije gdje god se pojavi. Iznimka nije bio ni ovaj mjesecima unaprijed rasprodani koncert u Varaždinu, kamo se vjernoj publici sarajevski kantautor vratio nakon četiri godine.

IMG_1942.jpg
željko vidinović 

- Živim život kao da sanjam i večeras sam iznimno sretan čovjek. Ljubav ne dijelim samo s obitelji nego i s publikom. Mi se tako dobro razumijemo i to je najveći kompliment koji može dobiti svaki glazbenik - istaknuo je popularni hitmejker nakon koncerta u do posljednjeg mjesta ispunjenoj areni. Bio je to njegov četvrti dolazak pred varaždinske i obožavatelje iz susjednih zemalja. Samo u sklopu posljednje turneje "Hotel Nacional" došao je čak dvaput – na Valentinovo 2016. te ponovno uoči Dana žena 2018. godine. Publika na sjeveru Hrvatske istinski uvijek iznova uživa u glazbenom opusu ovog svestranog umjetnika.

- Čemu lijepa priča ako je ne možete više puta doživjeti, ako je nemate s kime podijeliti? Svaka turneja ostavlja poseban trag i jedan lanac ljudi koji je povezan svakim koncertom u svakom gradu. Bila je ovo noć u kojoj su još jednom trijumfirali ljubav i zajedništvo – poručio je Dino Merlin koji priznaje da ga svaki koncert gura naprijed, daje snagu i elan, kako za stvaranje novih bezvremenskih hitova tako i za osmišljavanje i realiziranje novih glazbeno-scenskih spektakala po kojima je na daleko poznat.

Listopad je bio mjesec kada su se orili evergreeni Dine Merlina cijelom Hrvatskom - rasprodanu dvoransku turneju počeo je dvostrukim koncertom u Rijeci, nastavio pred deset tisuća Dalmatinaca u Zadru, a potom raspametio Slavonce i obožavatelje iz susjednih zemalja koji su dvije večeri zaredom ispunili dvoranu Gradski vrt u Osijeku. Do vikenda čarolije u Varaždinu neumorni glazbeni virtuoz u studenome je održao turneju u Švedskoj kao i svoj prvi veliki koncert u Italiji. Iduću subotu, 10. prosinca, stiže u bečki Wiener Stadthalle, najveću dvoranu u Austriji, a uspješnu godinu, koju će pamtiti po povratku u najdraži mu kontakt s publikom nakon prisilnog razdvajanja zbog pandemije, zaključit će još jednim spektaklom u Hrvatskoj.

IMG_5836.jpg
željko vidinović 

U hotelu Rixos Premium Dubrovnik Dino Merlin priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu, a dan kasnije nastupit će već na open-air koncertu u Budvi ispred starih gradskih zidina. Potom nastavlja obilazak svih velikih dvorana u regiji, među kojima će biti i veliki koncerti u Zagrebu i Splitu, najraskošniji do sada, a za koje se, sudeći prema prvih sedam rasprodanih koncerata u ovom dijelu turneje, očekuje ogroman interes njegove vjerne publike.

Posljednji Dinin album "Hotel Nacional" dospio je među top 10 najprodavanijih na listi Billboard World Albums, a istoimena svjetska turneja okupila je gotovo milijun posjetitelja na četiri kontinenta. Ova turneja, nazvana "Mi", tek je uzela maha, a već nema sumnje da će do kraja Dino Merlin skinuti još jedan vlastiti rekord.