Bosanskohercegovačka pjevačica Ilma Karahmet predstavila se domaćoj publici davne 2013. godine kao 13-godišnja djevojčica u popularnom showu 'X Factor'.

Tada je prošla u samo finale, no tek je 2018. godine pobijedila u RTL-ovom showu 'Zvijezde' gdje je osvojila sto tisuća kuna.

Glazbom se nastavila baviti i nakon toga, a najveća podrška svakako joj je suprug Sedin Lakača za kojeg se udala sa svega 18 godina.

Također, 22-godišnja pjevačica je početkom godine skinula impresivnih 20 kilograma, te je iz djevojčice anđeoskog glasa stasala u prelijepu mladu damu moćnog vokala.

Pjesmu 'Ginem ponosno' pisao je autor s kojim je Ilma do sada najviše radila. Bane Opačić smatra Ilmu jednom od najperspektivnijih mladih pjevačica, a pored ove pjesme autor je i njenih velikih hitova 'Neko nije' i 'Nešto tvoje', dok aranžman potpisuje Marijo Pajić.

Provjereni tim ne treba mijenjati te su i ovoga puta zajedno stvorili magiju. Ilma ističe da je od početka znala kako je ovo pjesma s kojom želi najaviti svoj prvi album, na kojem radi posljednje tri godine.

Ilma Karahmet
promo 

'Ponosna sam na našu dosadašnju suradnju i zaista sam sretna da svaki put uspijevamo pomaknuti granice koje smo prethodno sebi postavili. Danas je jako teško doći do kvalitetne i dobre pjesme, ali Bane je prava adresa za mene, jer su nam se energije poklopile. Svi mi koji se bavimo ovim poslom često dolazimo u situaciju da se pitamo što to snimiti i kakvu pjesmu odabrati. U svakom slučaju, obzirom da ne trčim za trendovima, želim graditi svoj stil po kojem me već mnogi prepoznaju. Pjesmom 'Ginem ponosno' najavljujem svoj album prvijenac i jedva čekam da u 2023. čujete što sam vam pripremila', kaže Ilma.