Da za naše Vatrene ne navijaju samo Hrvati već često i naši susjedi iz regije već smo se imali prilike uvjeriti, a da je sport iznad svih podjela dokazao je prije četiri godine i Novak Đoković, jedan od najboljih tenisača na svijetu, koji je jasno i glasno tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji navija za Hrvatsku, a navodno su ga mnogi zbog toga kritizirali.

Nije skrivao ni da ima samo najbolje mišljenje o kapetanu naše reprezentacije Luki Modriću.

'Luka je jedan od najvećih sportaša u povijesti ovih prostora. Osvojiti Zlatnu loptu u konkurenciji Messija i Ronalda i ostalih igrača u ovoj eri je nešto tako veliko što ćemo shvatiti tek nakon što završi karijeru. To su rezultati koji su vječni. To što je učinio s hrvatskom reprezentacijom, kako se odnosi prema nacionalnom dresu, zakucana pozicija u Real Madridu, najvećem klubu svijeta. To su stvari koje... Kada gledam njegove i svoje uspjehe, kao direktnog sudionika i još uvijek aktivnog, još ne možemo shvatiti veličinu toga’, rekao je Đoković tijekom gostovanja na Novoj TV prije dvije godine.


Zbog kritika na Novakov račun jer se izjašnjavao da navija za Hrvate, reagirao je i njegov otac Srđan Đoković koji je, jasno, stao na stranu svog sina i javno ga branio.


To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne obitelji. Uništili su nam obitelj i zato nam se puno loših stvari događa. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su nam susjedi. Oni su njegovi prijatelji, oni nogometaši 'kockastih'. Navijao je za svoje prijatelje. Moramo više prestati s tim obračunima. Sjećate se kad su bile poplave u Srbiji,Bosni i Hrvatskoj prije par godina, on nije samo pomagao svojoj domovini, već drugim dvjema. To je za njega, bila i ostala jedna država i jedan narod. Mi se drugačije ne možemo ponašati’, rekao je Srđan Đoković.

Ove godine se Novak još uvijek nije izjasnio za koga navija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.