Članovi britanske kraljevske obitelji jedni su od najtraženijih osoba koje se pozivaju da postanu kumovi. U prošlosti je kraljica Victoria imala oko 58 kumčadi, dok je kraljica Elizabeta imala 29, kralj Charles ima 27, a princ William najmanje troje.

Kraljevske obitelji jedne su od najtraženijih osoba koje se pozivaju da postanu kumovi
Profimedia 

Došlo je do velike promjene kada je došlo vrijeme na krštenje princa Georgea jer se popis njegovih kumova sastojao od prijatelja princa i princeze od Walesa, a ne samo drugih članova kraljevske obitelji ili visokorangiranih članova aristokracije.

Princ George imao je više krsnih kumova
Profimedia 

Odabrani da preuzmu prestižni posao bili su Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William Van-Cutsem, Zara Tindall i vojvoda od Westminstera.

Zara Tindall bila je odabrana za krsnu kumu princa Georgea
Profimedia 

Dok je jedan član kraljevske obitelji bio počašćen odabirom, još jedno imenovanje koje je izazvalo uzbuđenje bio je vrlo mladi vojvoda od Westminstera (tada Earl Grosvenor) koji je rangiran kao jedan od najbogatijih milijardera na svijetu zahvaljujući procijenjenoj neto vrijednosti od 10,6 milijardi funti.

Hugh Richard Louis Grosvenor rođen je 29. siječnja 1991. u Londonu i bio je treće od četvero djece koje su dobili pokojni Gerald Grosvenor, 6. vojvoda od Westminstera i njegova supruga Natalija.

Hugh Richard Louis Grosvenor rođen je 1991. godine
Profimedia 

Hugh i njegova braća i sestre školovali su se u državnoj osnovnoj školi, a zatim su nastavili studirati u privatnoj školi Mostyn House u Cheshireu.

Nastavio je školovanje na koledžu Ellesmere, a zatim je stekao diplomu upravljanja ruralnim područjima na Sveučilištu Newcastle.

Nakon nekoliko godina rada za razne tvrtke za upravljanje nekretninama, Hugh je naslijedio svog oca i postao sedmi vojvoda od Westminstera kada je bivši vojvoda umro od srčanog udara u dobi od 64 godine.

Hugh Richard Louis Grosvenor je jedan od krsnih kumova princa Georgea
Profimedia 

Također je poznat po titulama markiza od Westminstera, grofa Grosvenora, vikonta Belgravea i baruna Grosvenora.

Hugh je postao čelnik The Grosvenor Group nakon očeve smrti, što znači da posjeduje nekoliko ogromnih područja Londona, drugih lokacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, preko 40 stambenih zgrada, ureda i trgovina u SAD-u i Kanadi, kao i druge projekte u Aziji i kontinentalna Europa.

U SAD-u Grosvenor Group ima stambene i maloprodajne projekte u Silicijskoj dolini, San Franciscu, Washingtonu, Los Angelesu, Marylandu, Chicagu i Washingtonu D.C. Postoje i značajni projekti u Vancouveru, Victoriji i Calgaryju.

Što se tiče Londona, grupa posjeduje Park Lane, pola Mayfaira i 300 hektara Belgravije.

Obitelj također ima nekoliko golemih posjeda koji uključuju Eaton Hall u Cheshireu i Abbeystead Estate u Lancashireu, kao i kuće u Škotskoj i Španjolskoj.

Hugh je najbogatija osoba na svijetu mlađa od 30 godina prema The Sunday Times Rich List, a njegova obitelj zauzima 12. mjesto na listi. Iako nije oženjen, ima dvije starije sestre, Lady Tamaru Katherine Grosvenor i Lady Edwinu Louise Grosvenor, te mlađu sestru, Lady Violu Georginu Grosvenor.

Prva se udala za bliskog prijatelja princa Williama Edwarda van Cutsema 2004. i ima troje djece, Jakea, Louisa i Islu van Cutsem.

Princ William izgubio bliskog prijatelja u strašnoj nesreći
Profimedia 

Lady Edwina udala se za TV voditelja i povjesničara Dana Snowa 2010. godine i također ima troje djece, Ziju, Wolfa i Orlu. Najmlađa kći Lady Viola udala se za časnika Dragunske garde Angusa Robertsa na tajnom obiteljskom vjenčanju i proslavila zabavom u Keniji.