Danas će se Vatreni u 16 sati boriti za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru u utakmici protiv Maroka.

Njihovi najmiliji već su neko vrijeme tamo kako bi ih podržavali s tribina, a među njima je i supruga hrvatskog izbornika Zlatka Dalića - Davorka Dalić.

Sada su je naši fotografi uslikali ispred hotela Hilton Doha gdje je smještena hrvatska nogometna reprezentacija. Odjevena je bila u ležernom izdanju crvene majice i traperica.

Davorka Dalić u Katru prije utakmice s Marokom
Goran Stanzl/PIXSELL 

Inače, Davorku su fotografi prvi put zamijetili na utakmici s Brazilom kada je Hrvatska izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Tada je na tribinama sjedila iza supruge nogometaša Domagoja Vide, Ivane Vide, u društvu svojih sinova omotana hrvatskom zastavom.

Davorka Dalić na tribinama u Katru na Svjetskom nogometnom prvenstvu
Goran Stanzl/PIXSELL 

Inače, Dalić je često isticao da mu je u karijeri pomogla podrška njegove supruge s kojom je u braku od 1992. godine, a ne viđamo je često u javnosti. Par se upoznao još u srednjoj školi u rodnom Livnu.

Uspjeli su prebroditi i udaljenost jer je Zlatko počeo igrati za Hajduk pa ju je viđao samo na slobodne dane, a redovito su se čuli telefonom. Davorka je nakon srednje škole upisala fakultet u Splitu dok je Dalić igrao za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca.

'Poznajemo se još iz Livna, iz djetinjstva. Vezu smo počeli mladi, jedno smo je vrijeme održavali na daljinu zbog moje igračke karijere. Tada nismo mogli drukčije, morali smo pristati na te uvjete', ispričao je ranije Zlatko za Story.hr.

Zaručili su se nakon što je Davorka diplomirala te se zajedno preselili u Varaždin gdje je on počeo igrati za Varteks. Vjenčali su se pola godine kasnije, 1992., a kum im je bio Edi Šunjić, poznati nogometni sudac iz Splita.

Davorka Dalić i Zlatko Dalić imaju sinove Tonija Dalića i Brunu Dalića
Igor Kralj / PIXSELL 

Ubrzo nakon vjenčanja dobili su sina Tonija koji se rodio u Varaždinu, a kasnije je stigao i mlađi sin Bruno, rođen u Splitu.

Davorka je diplomirala ekonomiju te je dvije godine nakon rođenja sina neko vrijeme radila, no onda je odustala od karijere i posvetila se obitelji. Zlatko je u intervjuima isticao koliko cijeni njen trud i posvećenost njemu i sinovima.

'Vodi brigu o svima nama. Nije lako s tri muškarca u kući. Pazila je da iziđemo na pravi put. Sačuvala je obitelj uz puno truda i energije', rekao je svojedobno Zlatko.