Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŽNJE IZ PAKLA POZNATIH HRVATICA: Trudnu Jelenu Perčin taksist je izbacio iz automobila, a njoj je vozač bacio telefon

Poznate Hrvatice podijelile su svoja neugodna iskustva koja su doživjela s taksijem i gradskim te autobusnim prijevozom.

 Poznate Hrvatice koje su doživjele dramu s prijevozom Izvor: Jadran Babić/Jurica Galoic/PIXSELL/Mario Pavlović/John Pavlish

Gradski prijevoz ili taksi nerijetko su nužni kako bismo stigli na određenu lokaciju. No te vožnje nisu uvijek idealne, a mnogi ljudi su upravo s takvim prijevozom doživjeli horor. Toga su svjesne i neke poznate Hrvatice koje su svoja loša iskustva podijelile na društvenim mrežama.

Trudnu Jelenu Perčin taksist izbacio iz automobila

Glumica Jelena Perčin je u kolovozu 2020. doživjela neugodno iskustvo prilikom vožnje Uberom.

Dan kad te vozač Ubera izbaci iz auta jer ga zamoliš da stavi zaštitnu masku. Tututu...nema nam pomoći’, napisala je.

U komentarima su joj savjetovali da vozača odmah prijavi Uberu, jer su po njihovim pravilima i vozač i putnici morali tada imati maske na licu.

Ne mogu ga prijaviti jer je izbrisao vožnju i aplikacija mi je nije registrirala, a ne postoji kontakt broj! Ma dno! Ja se od šoka nisam snašla i još sam u sedmom mjesecu trudnoće. Dok sam se izgegala iz auta on je već zbrisao’, poručila je.

 Jelenu Perčin je taksist izbacio iz automobila Izvor: Robert Gašpert

O situaciji koja se dogodila oglasio se i Uber.

Iznimno nam je žao zbog neugodnog iskustva gospođe Perčin te se ovim putem ispričavamo na neprofesionalnom i neprihvatljivom ponašanju jednog od naših partnera. Strogo osuđujemo ovakvo ponašanje vozača i kršenje pravila ponašanja u što spada i obavezno nošenje maski za korisnike i vozače. Od početka pandemije intenzivno surađujemo sa svim nacionalnim tijelima na suzbijanju širenja virus COVID-19 te nam je sigurnost naših korisnika i vozača na prvom mjestu, uz obvezno poštivanje svih propisa i zakona’, pisalo je u priopćenju koji su poslali medijima.

Anu Uršulu Najev izbacili iz autobusa

Glumica Ana Uršula Najev nedavno se našla u središtu skandala nakon svađe s vozačem autobusa na kolodvoru u Zagrebu. Naime, Splićanka je svojom greškom imala neispravnu putnu kartu, a vozač ju je zbog toga, navodno, istjerao i ‘počastio’ uvredama.

Uršula je u detaljno opisala situaciju u kojoj se našla i na kraju je uputila poruku svim građanima. U nastavku u cijelosti prenosimo što je glumicu uzrujalo.

‘Molim da odvojite tri minute i pročitate ovaj status kako se ovakve stvari ne bi događale više nikome, a pogotovo djevojkama ili bilo kojim drugim slabijim skupinama koje se u ovakvim situacijama ne mogu obraniti.

On: "IZLAZI VANKA!!!!!!
Ja: "ali..."
On: "IZLAZI VANKA KAD SAN REKA!!!! VANKA DA SI IZAŠLA!!!
Ja: "molim vas nemojte se derati na mene"
On: "KOJI JE OVO DATUM??!!! VANKA IZLAZI ODMA!!!!! RADI TEBE MI BUS KASNI!! MRŠ!!

 Ana Uršula Najev izbačena je iz autobusa za Split Izvor: Jadran Babić

...Ovo je samo dio dijaloga između šofera i mene (ako se to dijalogom može nazvati) kojeg sam prije nešto više od 2 sata doživjela u Flix busu (bus br. 970) na Autobusnom kolodvoru Zagreb. Uputila sam se u Split kako bih odradila dogovorenu glazbenu probu nakon koje bih se bila odmah vratila za Zagreb. Kartu sam kupila online pri čemu san doživjela veći broj komplikacija, neuspješnih kupnji i preusmjeravanja (nisam jedina koja je imala tegobe s njihovom online kupnjom)’, započela je Najev te dodala:

Pri ulasku u bus vozač je detaljno pregledao moju kartu i uputio me na bilo koje slobodno sjedalo iza 4.reda. U trenutku kad se bus popunio i trebao krenuti, ušla je djevojka/žena za koju nije bilo slobodnog sjedala u dijelu za putnike. Gospodin šofer je već u tom trenutku svom tonu dao agresivne note i počeo na sav glas urlikati da "IMAMO ULJEZA I DA JE NEKO UŠA BEZ KARTE", nakon čega je krenuo ponovo pregledavati svima karte. Došao je red na mene. Pokazala sam mu svoj mobitel. Ustuknula sam na prvo obraćanje: "IZLAZI VANKA!!!!!!" . Sve oči gledale su u istom smjeru, sva usta isto šutjela. Nisam stigla ni odgovoriti, ni shvatiti zašto mi se obraća na taj način, a on je nastavio: "KOJI JE OVO DATUM??? STA JE OVO??? IZLAZI VANKA IZ MOG BUSAAAAAA!!!!! VANKAAAA!!!’.

U nastavku je napisala i ovo.

‘Ne zanemarimo činjenicu da se radi o muškarcu u pedesetim godinama, nimalo pitomog izgleda, ćelav, veći od mene cca 25 cm i teži cca 60 kg. Pokušavala sam mu izrazito mirnim tonom i pristojnim rječnikom dati do znanja da me uznemirava, zamoliti ga da se ne dere na mene, predložiti da sjednem na pod, skale ili naprijed s njima jer nisam bila svjesna da sam greškom kupila kartu za istu kompaniju, ali sutrašnji datum. Ništa od toga nisam uspjela izgovoriti zbog neprekidne dernjave, verbalnog nasilja i nasrtanja. Primarni razlog mog izlaska iz autobusa je bio strah da nasilje ne poprimi fizički oblik. Nitko iz busa nije reagirao. Nitko. Pri izlasku iz busa dovikivanje se nastavilo: "A DI JOJ JE SAD TORBA JE*OTE, AJDE BRŽE IZLAZI!!! GONI SE VANKAAA!!!". Rekla sam da nemam torbu. Dobila sam: "E BRAAAAAAVOOOOO!!!! BRAVO!!!! AJDE BRŽE VANI!".

Mislila sam da sam okej. Nisam bila. Ni približno. Doživjela sam izrazito neugodni napadaj panike, nisam mogla zaustaviti suze i strahovala sam od gušenja zbog hiperventiliranja koje je gradiralo. U sekundi mi je izbila afta na usnama, pojavilo se pečenje u očima, srce je galopiralo. U tom trenutku shvaćam da je nada mnom izvršeno snažno psihičko i verbalno nasilje i javno sramoćenje, a da sam fizičko nasilje izbjegla za dlaku. Uspjela sam se malo smiriti sada, 2 sata kasnije. Pišem ovo u nadi da će netko stati budućem nasilju na kraj, kad danas nitko od 60 prisutnih nije mogao ili htio. Kad dođem do imena glavnog i pomoćnog šofera koji mu je bio puna podrška u nastupu, bit će objavljena. Ugodnu nedjelju želim. Širite ovakve informacije. #STOPNASILJU’.

 Ana Uršula Najev izbačena je iz autobusa za Split Izvor: Instagram

Priča je dobila svoj vrhunac nakon što se javio jedan od putnika iz autobusa koji je otkrio da glumičina verzija priče 'ne drži vodu'.

'Dama se 'provukla' u bus i nije imala kartu za putovanje. Cura koja je imala kartu nije mogla sjesti, a ova joj se nije htjela dignuti s mjesta. Inzistirala je da ona hoće putovati jer ona mora hitno doći u Split. Pet puta su joj rekli da izađe van iz autobusa. Međutim, ona je pokazivala kartu, ali ta karta vrijedi za sutrašnje putovanje', rekao je putnik iz autobusa za Dalmaciju Danas.

'Ona se i dalje nije htjela dignuti, a putnici su bili bijesni. Ne možemo krenuti, linija nam stoji, ona ne izlazi iz autobusa i tada su se stvorili problemi jer nas je ignorirala. Poslije nam je još dovikivala i napokon izašla iz autobusa. Ima svjedoke, svi putnici iz autobusa. To vam je demanti, nitko neće govoriti bez veze. Laže na društvenim mrežama, sve laže. Putnici su svjedoci', dodao je.

Javnosti se obratio i sam vozač Ante Bonacin.

'S obzirom da smo krcali prtljagu pred polazak i na desnu stranu za putnike koji žele izaći u Solinu bili smo razapeti na sve strane i vrata... kako je dama ušla, ja ne znam... Svakako prije polaska se broje putnici. U tom brojanju taman je došla cura s kartom, a nama u busu 53 putnika. Dakle, netko je višak u busu tko nema kartu... na mikrofon sam upitao dva puta da li netko ima da mu nije karta pregledana, nitko se nije javio. Zatim sam krenuo u ponovno pregledavanje karata, osobu po osobu, sjedalo po sjedalo... kada sam došao do 5-6 reda, dotična osoba mi vadi nevaljanu kartu odnosno, kartu za sutradan... objašnjavam joj da ne može putovati s nama jer nema valjanu kartu i da napusti bus kako bi cura koja ima kartu mogla sjesti...na to je dama rekla neka mala sjedi na skalama, ja danas moram doći u Split... ja sam joj opet ponovio da mora izaći van jer neće bus krenuti dok ne izađe i da već kasnimo 10-ak minuta zbog nje... ona je inzistirala da joj JA vratim pare za kartu na što sam joj rekao niti sam vam je ja prodao, niti vam imam što vraćat, izađite iz busa jer ću zvati policiju. Na spomen policije je izašla i u odlasku nam slatko rekla MRŠ STOKO, VIDIT ĆE TE BOGA SVOGA... Jako lijep vokabular za jednu 'glumicu'. 53 putnika su slavila pljeskom kada je napokon izašla iz busa... ja nisam ni tada znao o kome se radi, već su nam putnici rekli sada će te u novinama završit jer ona od ovakvih izmišljenih scena živi.. Mi se ne kajemo za ništa... opet bi isto postupili jer radimo časno i pošteno posao kojeg volimo, kako ja, tako i moj kolega... žao mi je samo što jedna 'influenserica' ima svoju snagu medijima naspram malog običnog čovika, radnika...'. poručio je među ostalim.

 Ana Uršula Najev izbačena je iz autobusa za Split Izvor: Samir Cerić Kovačević

Uršula se zatim opet oglasila.

'1. Voljela bih kad bih imala u životu vremena i volje planirati kupnju krive karte i švercanja u busu svjesna potencijalnog blama. Da, karta je bila neispravna, mojom greškom, ali slučajnom i toga nisam bila svjesna dok šofer nije počeo galamiti na mene, umjesto da mi uljudno ukaže na pogrešku (ne samo moju, već i svoju, jer mi je samo par minuta prije pregledao kartu i pustio me unutra). Za ljude koji podržavaju i pravdaju takav postupak naprosto nemam komentara', započela je glumica.

'2. U novonastalom članku stoji: 'Ona se i dalje nije htjela dignuti, a putnici su bili bijesni.' Zanimljivo. Jer, digla sam se odmah, a bijesa se ne sjećam. Ničijeg, osim šoferovog. Sjećam se samo mrklog muka, neugodne tišine i osjećaja bespomoćnosti, srama i straha. Isto tako, djevojci koja je čekala da sjedne sam se u istom trenutku kad sam je vidjela ispričala ukoliko je zbog mene doživjela neugodnost, što se vjerojatno nije ni moglo čuti od galame gazde autobusa’, dodala je.

3. Također stoji: Poslije nam je vikala: 'mrš stoko, vidjet ćete vi Boga svoga'.
Ovakve riječi nisam nikad izgovorila ni u vlastitoj kući, a kamoli u javnosti, stoga neću dalje ništa komentirati. Ništa drugačije nisam ni mogla očekivati. Bilo bi lijepo kad bi se taj putnik (ako je uopće u pitanju putnik) identificirao’, napisala je, a potom zaključila:

‘Sve u svemu, nemam namjeru ulaziti u daljnje rasprave. Moj cilj je bio ukazati na agresiju koja se događa svakodnevno, svugdje, ne samo meni već mnoštvu drugih ljudi, u prvom redu djevojkama i ženama. Svi koji su tu bili prisutni znaju što se dogodilo. Dogodilo se neopravdano nasilje u situaciji koja se mogla riješiti mirno i brzo. Stotine komentara i poruka s istim ili sličnim iskustvima također govore dovoljno. Još jednom hvala svima na razumijevanju i podršci, a za pojedince koji se anonimno oglašavaju s ovakvim notornim lažima i klevetama (baš kao što je bio slučaj 2020. kad sam objavila status o nepodržavanju pjevanja pod uvjetom Covid potvrda dok su sve ulice, rive i trgovi dupkom puni) se nadam da će im to donijeti neko dobro u životu. Baš kao što je tad sve vrlo brzo izašlo na vidjelo, izaći će i sad i uvijek. O ovakvim stvarima šutjeti neću i ne bi trebao nitko. Još jednom, stop nasilju'.

Ljupka Gojić Mikić kritizirala cijene taksija

Poduzetnica i bivša manekenka, Ljupka Gojić Mikić, u srpnju 2019. podijelila je neugodno iskustvo njezine prijateljice s taksijem.

 Ljupka Gojić Mikić je poznata hrvatska dizajnerica i poduzetnica Izvor: John Pavlish

Prvi put sam ju pustila samu po najdražem gradu. Od Glavnog kolodvora do Knežije taksi je platila 140 kuna! Mi smo sramota planete Zemlje!’, napisala je Ljupka na Instagramu.

Danijela dvornik oplela po mladeži iz autobusa

Danijela Dvornik je nedavno otkrila što ju je naljutilo dok se vozila u gradskom autobusu.

Danas sam se vozila autobusom broj 18, to je linija dijela moje srednje škole. Pun je bio autobus omladine iz škole, uredno sjede i nitko da ponudi starcima mjesto! Bakica jedva stoji, a i ja koja se držim za ručku operiranom rukom. Nisam mogla fotkati niti doći do torbe jer smo svi bili ko srdele na gradelama', napisala je te dodala:

 Danijela Dvornik je ljutita jer mlađi nisu ponudili starijima mjesto u autobusu. Izvor: Instagram

'U mojem vremenu uredno smo se dizali starijima jer bi nam bilo neugodno i jer su nas tako cijepili od malena. A omladina nakon nekoliko sati sjedenja u školi, ne mogu od umora stajati na nogama!? Nije čak ni stvar u umoru, nego u tom beskrajnom tipkanju na mobitel sa slušalicama u ušima. NEUGODA, nepoznanica za mladost'.

Idi Prester je vozač bacio telefon na pod

Glazbenica Ida Prester je u listopadu 2019. odlučila podijeliti neugodno iskustvo sa servisom za dijeljenje putnih troškova koji se koristi preko aplikacije.

‘Svaki tjedan putujem Zg-Bg. Znam već redove vožnji svih prijevoznih sredstava napamet. Aviona danas nema, vlak ide samo ujutro, sljedeći bus ide tek u 22, a ja popodne završavam posao i trebam do večeri stići djeci. Dosta vas mi preporučuje BlaBlaCar. Pa da ispričam svoje ‘predivno’ iskustvo danas. Dotični Aleksandar me prihvatio za vožnju, piše cijena 78 kuna (10,5 eur). Maks dvoje na stražnjem sjedalu, znači max 4 putnika u autu. Javlja mi porukom da nije 78 kn, već 30 eura (!), jer ‘to oni samo tako pišu na sajtu’. Pitam koliko ljudi je u autu, odgovara troje do četvero’, napisala je te dodala:

‘Stižem na mjesto dogovora, on u kafiću pije cugu ‘s drugom’, čekam ga 30 minuta. Stižemo pred auto, a tamo još četvero ljudi! Buraz je htio strpat nas 6 u staru Mazdu, troje na stražnjem sjedalu, a četvrtu curu među kofere. I to za honorar 5x30 = 150 eura! On kaže - morate se stisnuti. Na stražnjem sjedalu dvoje stane knap, a trebala bi biti dva krupnija muškarca i ja u sredini. Onda sam ja izvadila telefon da snimim situaciju, a lik me istjerao i bacio telefon na pod. Tak da... Eto me u busu za Slavonski Brod, nekako ću se od tamo došlepati doma. A vi se čuvajte Aleksandra, imam sve snimljeno, s registracijom, pa da se i vi ne opečete’.

Ubrzo je reagirao i BlaBlaCar koji joj je porukom javio da je blokirao vozača Aleksandra, a Ida im je na Facebooku zahvalila na brzoj reakciji.

 Ida Prester poznata je hrvatska glazbenica Izvor: Mario Pavlović

Moramo izraziti naše duboko žaljenje zbog nastale situacije. Odmah smo blokirali profil dotičnog člana. Da budemo još konkretniji, više se neće moći prijaviti na stranicu. Možda će pomisliti da stranica ne funkcionira ispravno. Ukoliko pokuša ponovno kreirati novi profil, neće to moći učiniti pošto smo stavili njegov telefonski broj i e-mail adresu na 'crnu listu'’, napisali su među ostalim.

Sama ideja dijeljenja puta je divna, većina ljudi ima super iskustva, a ovakvi mutni likovi će se brzo isfiltrirati. Pozivam sve s takvim iskustvima da ne šute, već odmah prijavljuju. Vidimo se opet’, poručila je Ida.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image