Donald John Trump Jr. na Silvestrovo je proslavio 45. rođendan, a mnogi su primijetili da ide stopama svog oca, kontroverznog biznismena i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa (76).

On je prvo i najstarije dijete pokojne Ivane Trump i Donalda koji su bili u braku od 1977. do 1992., a kroz godine je dobio nadimak Don. Osim njega su dobili i kćer Ivanku (41) i sina Erica (38).

Donald Trump je upoznao sina Donalda Trumpa Jr-a s njegovom suprugom Vanessom Trump
Profimedia 

Iako je Trump Jr. poznat kao velika podrška svom ocu, pogotovo tijekom njegovog predsjedničkog mandata, njihov odnos nije uvijek bio bajan. Naime, Johnovi roditelji su se razveli kad je imao 13 godina jer je Donald bio nevjeran Ivani. Bio je bijesan na oca jer je potaknuo raskol u obitelji i nije pričao s njim godinu dana.

Unatoč svemu što se događalo, krenuo je stopama svog tata i diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Pennsylvaniji 2000. godine. Nakon toga se preselio u Aspen gdje je provodio dane u lovu, ribolovu, skijao je i živio u kamionetu. Usto je godinu dana radio kao šanker.

Nakon toga se vratio u New York gdje je počeo raditi u očevoj kompaniji Trump Organization i nadgledao je razne građevinske projekte među kojima su i Međunarodni hotel i toranj Trump. John se pojavljivao i u tatinom showu 'Pripravnik' u nekoliko sezona koje su se emitirale od 2006. do 2015.

Donald Trump Jr. i Vanessa Trump imaju petero djece
Profimedia 

Kada je Donald počeo voditi svoju predsjedničku kampanju, njegov najstariji sin je preuzeo upravljanje nad kompanijom skupa sa svojim mlađim bratom Ericom kako ne bi došlo do sukoba interesa. On je i postao predsjednik SAD-a i bio je na čelu države od 2017. do 2021., a nije uspio osvojiti drugi mandat.

Trump Jr. se našao u nekoliko skandala tijekom očeve vladavine, a jedan od njih je bio i onaj kada se saznalo da se sastao s azerbajdžansko-ruskim poslovnim čovjekom bliskim ruskoj vladi. Kako su pisali američki mediji, John je od te osobe dobio e-mail u kojemu su mu ponuđene 'veoma osjetljive informacije visoke razine' koje bi inkriminirale kandidatkinju Demokratske stranke za predsjednicu Hillary Clinton.

'Moj sin je veoma kvalitetna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost. Što se tiče ostaloga, morat ćete se konzultirati s njegovim odvjetnikom i savjetnicima', komentirao je situaciju slučaj svog sina u priopćenju.

Don je bio u centru skandala i 2010. kada je fotografiran u Africi u lovu na zaštićene vrste. Na fotografiji je držao rep slona što je razbjesnilo dio javnosti. 'Neću se sada skrivati jer me ne vole luđaci iz PETA-e. Osim toga meso je donirano lokalnim plemenima, i bili su time oduševljeni', bahato je odgovorio na kritike.

Tijekom predsjedničkog mandata njegova oca Johnu se raspao i njegov brak s bivšom manekenkom Vanessom Trump (45). Par je bio u braku od 2005. do 2018. te su zajedno dobili petero djece. Trump Jr. ju je dugo osvajao, a pri jednom od prvih susreta mu je rekla da je 'on sin onog idiota'.

Vjenčali su se 2005. na Trumpovom imanju Mar-a-lago 11 mjeseci nakon što je njegov otac ondje oženio Melaniju Trump.

Kako su izvještavali američki mediji, Vanessa je podnijela zahtjev za razvod jer nije mogla podnijeti medijski pritisak kojem je njezina obitelj bila izložena otkad je njen svekar postao predsjednik. Također, Don se jako promijenio kada je njegov otac osvojio mandat.

Vanessu je uzrujalo i što je dobila pismo koje je sadržavalo bijeli prah, no ispalo je da nije riječ o opasnoj tvari. Nju to nije odgovorilo od razvoda nego je shvatila da sebe i djecu ne želi izlagati toj opasnosti. Tvrdila je i kako 'dugo žive odvojene živote'.

Par se nije htio razvlačiti po sudovima i iznositi svoju intimu pred medijima pa su se 'iza kamera' dogovorili oko novčane naknade kad su se razvodili.

Don je nakon razvoda pronašao ljubav s bivšim licem Fox Newsa, Kimberly Guilfoyle (53), a zaručili su se u novogodišnjoj noći 2020. što su krili od javnosti 12 mjeseci. 'Don i Kim zaručili su se na Novu Godinu 2020., što je ujedno i Donov rođendan. Zajedno su sada gotovo četiri godine, a prijatelji su 15', otkrio je izvor za Daily Mail.

'Držali su sve u privatnosti i preselili se na Floridu iz New Yorka. Ovo je bila tajna 12 mjeseci, ali Kim su se svi divili prstenu od skoro 8-karatnog dijamanta. Šuškanja o zarukama pojačala su se nakon što je prsten postao vidljiv na njihovim Instagram profilima ovu novogodišnju noć', dodao je.

Donald Trump Jr i Kimberly Guilfoyle zaručili su se na doček 2020. godine
Instagram 

Počeli su vezu nakon što je Don objavio razvod od bivše supruge Vanesse. Početkom ovog mjeseca Trump Jr. se našao u centru novog skandala jer je pjevačica Aubrey O‘Day za Page Six otkrila da je imala aferu s njim 2011. godine.

Prekinuli su romansu kada je on postao predsjednikov sin. 'Volim ga. Voljela sam ga. Uvijek ću osjećati ljubav prema njemu, ali shvatila sam da je odabrao život koji je neautentičan. Jako sam razočarana onim što je postao', ispričala je Aubrey koja je upoznala Dona na snimanju showa 'Celebrity Apprentice'.