Prvi rođak kralja Charlesa, Maximilian, markgrof od Badena, preminuo je u dobi od 89 godina.

Preminuo je prvi rođak kralja Charlesa
Profimedia 

Nećak pokojnog princa Philipa, poznat i kao Max Markgraf von Baden, preminuo je u ranim jutarnjim satima u četvrtak u dvorcu Salem u Njemačkoj.

Bio je glava kuće Baden od 1963. i sin Philipove starije sestre, princeze Theodore od Grčke i Danske.

U priopćenju se navodi: 'Maximilian, markgrof od Badena preminuo je u ranim jutarnjim satima 29. prosinca 2022. u dvorcu Salem.

Maximilian, markgrof od Badena preminuo je u ranim jutarnjim satima 29. prosinca 2022.
Profimedia 

Od 1963. Max Markgrof od Badena bio je glava kuće na čelu nekadašnje vladajuće kneževske kuće Velikog vojvodstva Baden, koja je od 1112. do 1918. osiguravala suverene u badenskom dijelu današnje savezne države Baden-Württemberg.

Njegov nasljednik na čelu kuće Baden je Bernhard markgrof od Badena, prethodni nasljedni princ.'

Za tog poduzetnika bit će održana dva parastosa. U jednu će biti pozvani prijatelji i zaposlenici, dok će u drugu biti pozvani članovi obitelji, ali i politički predstavnici.

Rođen 1933., Max, markgrof od Badena odrastao je u blizini Bodenskog jezera u Njemačkoj.

Pohađao je internat Gordonstoun u Škotskoj, slično kao i kralj Charles i princ Philip, nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Maximilian, markgrof od Badena, zaručio se sa svojom prvom rođakinjom
Profimedia 

Zaručio se sa svojom prvom rođakinjom, princezom Beatrix od Hohenlohe-Langenburga, početkom 1960-ih, ali je to kasnije prekinuto 1961.

Nekoliko godina kasnije, 1966., oženio se austrijskom nadvojvotkinjom Valerie. Par je imao četvero djece i četvero unučadi.

Aristokrat je nadgledao opsežne obnove vinarija u području u kojem je odrastao, a bio je član više od 60 klubova. Bio je posebno blisko povezan s Crvenim križem.

Odajući počast njegovom radu, kuća Baden napisala je: 'Markgrof je vodio skroman i povučen način života. Bio je slobodan od uobraženosti i gajio je dobre kontakte s ljudima svoje domovine. Uvijek je imao razumijevanja za ljude u nevolji, za ljude koji su od njega tražili pomoć.'