Među arhivskim fotografijama s izložbe 'Picasso i ja' slikarice Lane Martinović Čale iz 2006. godine našla se i jedna koja je iz sadašnje perspektive posebno dirljiva.

Radi se o fotografiji na kojoj je 'uhvaćen' trenutak druženja Sanje Doležal, njenog supruga Nenada Šarića i nedavno preminulog Saše Zalepugina.

Nenad Šarić, Saša Zalepugin i Sanja Doležal na izložbi 2006.
Davor Puklavec/PIXSELL 

Sanja je supruga Nenada, s kojim je u vezi bila gotovo četvrt stoljeća, u svibnju 2012. kad je u Karlovcu preminuo od posljedica teškog moždanog udara.

Povezala ih je grupa Novi fosili u kojima je Nenad svirao bubnjeve, a Sanja pjevala. U početku su bili samo prijatelji, no kad su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, nisu se više odvajali.

'Deset dana nakon što smo shvatili da smo više od prijatelja, živjeli smo skupa', ispričala je Sanja jednom prilikom.

Vjenčali su se 1994., a u braku su ostali sve do njegove smrti, 19 godina. Zajedno su dobili sina Luku i kći Leu. Lea je od roditelja naslijedila talent za glazbu pa je trenutno studentica jazza u Londonu, a Luka je završio Prirodoslovno-matematički fakultet.

Sanja Doležal i Nenad Šarić bili su 19 godina u braku
Davor Puklavec/PIXSELL 

'Ponosna sam jako. Pošteni su, skromni, brižni i samostalni', rekla je Sanja u nedavnom intervjuu za Story, a istovremeno je priznala da je odrastanje djece i odlazak iz doma mirno prihvatila.

‘To je dio čari roditeljstva. Pripremaš se za to od trenutka njihova rođenja. Nemam problema s tim da odlaze u druge zemlje. Danas je svijet zaista povezan i ništa više nije tako daleko kao nekad. Uvijek sam ih podržavala u njihovim ciljevima i snovima jer kad su oni sretni, ja sam još sretnija’, rekla nam je.

U istom je intervjuu priznala da joj je bilo jako teško za blagdane prvih nekoliko godina nakon suprugove smrti dok sad osjeća zahvalnost prisjećajući se njihovog zajedničkog života.

Sanja Doležal na sprovodu Saše Zalepugina
Robert Gašpert 

‘Prvih godina nakon suprugove smrti teško mi je padao Božić. Sada više ne, jer vjerujem da bi naši voljeni željeli na našim licima vidjeti osmijeh. Nene se sjetim svaki dan, naravno, a najzahvalnija sam na ljubavi koju smo proživjeli i na djeci koju smo zajedno odgojili’, ispričala je.

Inače, Sanja je nedavno snimljena na sprovodu Saše Zalepugina koji se početkom prosinca održao na zagrebačkom Mirogoju, a tad ju je tješio televizijski voditelj Branko Uvodić. Na Sašinom sprovodu bio je još jedna član Novih fosila, Vladimir Kočiš Zec.