Ivica Todorić (72) nekad je bio je jedan od najutjecajnijih i najbogatijih hrvatskih poduzetnika, a njegov život na kojem su mu mnogi zavidjeli, promijenio se s padom Agrokora.

Nakon toga više ne vodi život kao prije te su to dokazale i njegove fotografije snimljene ovog četvrtka u Zagrebu. Todorić je sjeo za volan svog 'skromnog' SUV-a i uputio se u nepoznatom smjeru.

Ivica Todorić sam se vozi
Marko Lukunic/PIXSELL 

Velika je to razlika od dana kada je poduzetnik bio na vrhu. Naime, imao je osobnog vozača koji ga je vozio u luksuznim limuzinama. Neke su dostizale i cijene nešto niže od 243.000 eura, kako su tada pisali domaći mediji. Cijena automobila u kojem je sada snimljen Todorić kreće se od 28.000 eura.

Bivši poduzetnik je nekad imao skupocjeni vozni park, a posebno je bio odan Mercedes-Benzu S-klase. Prema pisanju medija i snimljenim fotografijama, često ga se moglo vidjeti u limuzinama najvrjednijeg brenda automobila.

Ivica Todorić se volio voziti u Mercedesu
Krunoslav Petrić/Pixsell 

U studenom 2018. je Todorićeva supruga Vesna snimljena s osobnim vozačem u Mercedesovom SUV-u kako dolazi po njega u Remetinec nakon uplate jamčevine od milijun dolara zbog sumnji u izvlačenje više od milijarde kuna iz Agrokora. Poduzetnik je posjedovao i Cadillac Escalade u kojem se navodno najviše voljela voziti njegova kći Iva.

Vesna Todorić u Mercedesovom SUV-u
Marko Lukunić/PIXSELL 

Također, u njegovom voznom parku je bio crveni helikopter Bell 427 kojeg je koristio u poslovne svrhe. Kao njegova vrijednost se spominjao iznos od dva i pol do tri milijuna eura.

Imao je i jahtu, a cijeli Todorićev vozni park je stavljen na dražbu 2017. godine nakon pada Agrokora. Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak pokrenuo je rasprodaju svih poduzetnikovih vrijednih pokretnina koje kompaniji nisu bile nužne za posao. Stručnjaci su tada isticali da će se tako priskrbiti nekoliko milijuna eura.

Helikopter Ivice Todorića
Grgur Žučko/Pixsell 

Inače, bivši poduzetnik je u studenom prošle godine snimljen na sjednici Optužnog vijeća u predmetu 'veliki Agrokor', a tijekom sudske borbe mu je najveća podrška supruga Vesna Bašić-Todorić koju rijetko viđamo u javnosti.

Todorić, koji je rođen u mjestu Kloštar Ivanić i uzdignuo se od posla s cvijećem do vodećeg poduzetnika u Lijepoj Našoj, oženio se s kćeri automehaničara Ivice Bašića, Vesnom u Zagrebu u crkvi sv. Marka 12. srpnja 1975.

Par je spojila i ljubav prema ekonomiji, koju su oboje diplomirali, a godinu dana nakon vjenčanja dobili su kćer Ivu. Sin Ante im je stigao 1978. i nekoliko godina kasnije su dobili i najmlađe dijete, sina Ivana.

Ivica i Vesna Todorić su u braku od 1975. godine
Profimedia 

Vesna je kroz godine izgradila imidž samozatajne supruge, a pojavljivala se samo na najvažnijim događajima s Ivicom. Ipak, oglasila se nakon pada Agrokora i otkrila 2017. što misli o drami koju njena obitelj proživljava.

'Nikad u životu nisam mislila da bi nam se ovako nešto moglo dogoditi. Nemam riječi kojima bih opisala kako se osjećam u trenucima kad mi supruga tretiraju kao najvećeg krivca u zemlji za koju je srcem radio više nego za svoju obitelj. Moj suprug samo je radio i radio, a ja sam 40 godina bila sama s mojom djecom. I na godišnjim odmorima nikad nije mogao biti s nama zbog svojega posla i sad nam se to ovako obije o glavu', rekla je za 24sata.