'Princeza naroda' je jedna od ljudi koji nikada neće biti zaboravljeni, a još se priča o njezinim intervjuima, humanitarnom radu i okolnostima tragične smrti.

Lady Di je bila posebna i po odgoju svojih sinova, prinčeva Williama i Harryja koji su se rano morali suočiti s njezinim gubitkom. Naime, princeza Diana se odlučila 'odmaknuti' od kraljevskih običaja pa su William i Harry išli u državne škole te je željela da žive poput 'običnih ljudi'.

Princeza Diana sa sinovima
Profimedia 

Nije davala previše na važnosti što će njezin stariji sin jednog dana zasjesti na kraljevsko prijestolje. Diana je u intervjuu 1995. progovorila o svojim željama za budućeg kralja, princa Williama. Navodno je čak i kraljica Elizabeta II. razmišljala da upravo njemu prepusti krunu i preskoči svog sina Charlesa.

'Charles se ionako osjeća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je William puno popularniji od njega među Britancima, a zna i da je kraljica toga svjesna. Zato se boji da bi se Dianina posljednja želja mogla ostvariti', rekao je svojedobno izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Princ William je ušutkao princezu Dianu
Profimedia 

Dodao je kako bi to mogla biti 'Dianina osveta Charlesu iz groba'. Britanski mediji su potvrdili to jer se godinama znalo da princeza Diana ima takav stav. Ipak, ne postoje službene tvrdnje o princezinim posljednjim riječima prije smrti.

Podsjetimo, princeza Diana je poginula nakon prometne nesreće u Parizu pod sumnjivim okolnostima, a dok ju je jedan vatrogasac vadio iz smrskanog automobila, navodno su njezine zadnje riječi prije smrti bile: 'O moj bože, što se dogodilo?'.

Više fotografija prerano preminule princeze pogledajte u galeriji. 

Profimedia Princeza Diana imala je poseban odnosa sa sinovima, prinčevima Harryjem i Williamom.