Princ Andrew naslijedio je milijune funti nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II., a odlučio ih je iskoristiti na način koji ona sigurno ne bi odobrila.

Kako piše britanski Daily Mail, osramoćeni princ je prikupio 10 milijuna funti za pokretanje spora oko svoje nagodbe s Virginijom Giuffre zbog optužbi da je bila prisiljena na seks s njim kad je imala 17 godina. Zbog skandala Andrew više nije aktivni kraljevski član i ne oslovljava ga se kraljevskim visočanstvom.

Princ Andrew i kraljica Elizabeta
Profimedia 

Princ je isplatio Virginiji određeni iznos, no pritom nije priznao krivnju i uvijek je poricao njezine tvrdnje. Prema pisanju Daily Maila, očekuje se da će Andrew isticati da nikad nije upoznao Giuffre i da je njihova zajednička fotografija lažna.

Vijest o njegovoj namjeri pojavila se nakon što je Ghislaine Maxwell, koja je osuđena za trgovanje djecom i pedofiliju, dala svoj prvi video intervju otkad je završila u zatvoru. Naime, ona je rekla da se ne sjeća da su se princ Andew i Virgina sreli te da je njihova zajednička fotografija lažna. Mnogima je ipak šokatno da bi itko vjerovao u bilo kakve njezine tvrdnje.

Princ Andrew optužen je za seksualno zlostavljanje
Profimedia 

Nekoliko istaknutih forenzičara je reklo da vjeruje da je fotografija princa i Giuffre stvarna. Virginia je ispričala da su je vrbovali Jeffrey Epstein i njegova suradnica Ghislaine Maxwell te da su je prisiljavali na seks s Andrewom nekoliko puta.

Princ je dao 2021. intervju za Newsninght u kojem je porekao da je ikad upoznao Virginiju i tvrdio je da je bio u restoranu u engleskom gradu Wokingu za vrijeme jednog od incidenata koje je spomenuo tužitelj. 'Bio je pod pritiskom da se nagodi u tom slučaju kako ne bi zasjenio platinasti jubilej i platio je visoku cijenu, osobno i profesionalno', rekao je kraljevski izvor.

Profimedia Princ Andrew i Virginia Giuffre

Navodno ima i podršku svog brata, kralja Charlesa III. da 'opere sramotu sa svog imena'. 'Kralj je sretan što je nastavio s ovim. Kao šef države, ne može ga javno podržati, ali Andrew mu je još uvijek brat i želi mu najbolje', otkrio je izvor iz Buckinghamske palače.

Ipak, američki odvjetnici odgovaraju princa od toga i tvrde da treba biti sretan što nije u zatvoru. 

Inače, osim što je naslijedio novac od pokojne majke, princ ima i milijune od prodaje kolibe u Švicarskoj za koju su on i bivša supruga Sarah Ferguson dobili 10 milijuna funti.