Bivša urednica najutjecajnijeg modnog časopisa na svijetu Voguea, Alexandra Shulman prisjetila se na Instagramu kakvu je priliku princeza Diana odlučila odbiti.

Naime, objavila je fotografiju pisma pokojne Lady Di kojim je 1996. objasnila zašto ne želi biti gostujuća urednica poznatog magazina. 'Potpuno sam zaboravila na ovo najšarmantnije pismo odbijenice koje sam danas otkrila!', napisala je Alexandra.

'Draga Alexandra, puno hvala što ste me pozvali da budem gostujuća urednica božićnog izdanja britanskog Voguea. Neizmjerno sam dirnuta što ste me zamolili, ali kako znam da nikada ne bih mogla oponašati vaše majstorstvo u ovom poslu, mislim da bi bilo najbolje (za sve!) da odbijem. Hvala vam još jednom za ono što je sigurno vrlo hrabru odluku da me pozovete', odgovorila joj je princeza na ponudu.

Pismo princeze Diane
Instagram 

Fotografija Dianinog pisma je oduševila korisnike Alexandrine pratitelje. 'Tako šarmantna. Imala je najbolje manire', 'Bila je majstorica pristojnog odbijanja. Gotovo je mogu čuti kako to govori sama sebi', 'Je li čudno što sam to pročitala njezinim glasom? Bila je čista gracioznost u svemu što je radila i nastavlja biti čak i godinama nakon što je otišla!', 'Čak je i princeza imala imposter sindrom', komentirali su.

Osim što su se još jednom obožavatelji divili Dianinoj srdačnosti, počeo se i spominjati imposter sindrom s kojim se borila. Prevodi se kao sindrom varalice i definira se kao trajna nesposobnost vjerovanja da su vaši uspjesi ovisni o vašim vlastitim sposobnostima. To jest on predstavlja sumnju u sebe, vlastite sposobnosti i postignuća.

Poznato je da je princeza Diana samu sebe prezirala i nije imala samopouzdanja zbog situacije sa suprugom Charlesom. Borila se i s poremećajem u prehrani zbog užasne situacije u kojoj se našla zahvaljujući kraljevskoj obitelji. 

'Da je barem pristala uređivati Vogue. Zajedno bismo stvorile nešto jako zabavno', istaknula je Alexandra za Daily Mail.

Meghan Markle je uredila britansko izdanje časopisa Vogue
Profimedia 

Inače, Meghan Markle je bila gostujuća urednica britanskog izdanja Voguea za rujan 2019. godine, a nosio je naziv 'Snage za promjene'. Za naslovnicu je poziralo 15 inspirativnih žena iz raznih sfera koje su imale utjecaj na podizanje prepreka prema jednakosti, ljubaznosti i ostvarenosti. Na 16. mjestu se našlo ogledalo kako bi se čitateljice vidjele među svim tim ženama i shvatile da su važan dio kolektiva.