Georgea Clooneyja nije uvijek pratio glas jednog od najljepšeg muškarca na svijetu.

Clooney je u mladosti dobio nadimak 'Frankenstein', zbog užasnog stanja koje mu je paraliziralo pola lica u prvoj godini srednje škole, a kako je njegovo lice izgledalo tada, pogledajte u galeriji.

Profimedia George Clooney u mladosti je bolovao od paralize lice

Iako se isprva jako uplašio kada se ugledao u ogledalu: 'Pomislio sam, Bože, je li to Lou Gehrigova bolest?', dijagnoza mu nije teško pala.

'Takve stvari vam daju osobnost, uče vas kako se šaliti na svoj račun i ne shvaćati sebe previše ozbiljno', rekao je George jednom prilikom.

George je kao tinejdžer bolovao od Bellove paralize. Ovaj neurološki poremećaj dovodi do spuštanja jedne strane lica.

Događa se da jedno oko suzi, javljaju se bolovi u dijelovima lica, posebno oko čeljusti i uha. Oboljela osoba ima problema s jelom i pićem, nema čak ni uobičajeno osjetilo okusa. Događa se da mu smeta buka.

Uzrok Bellove paralize još nije poznat, no pretpostavlja se da bi jedan od razloga mogla biti virusna infekcija.

Zgodni glumac, koji prema mnogim estetskim analizama danas ima najljepše lice sa savršenom simetrijom, borio se s paralizom devet mjeseci. I nije on jedini u Hollywoodu kojeg je napala Bellova paraliza.

George Clooney jedan je od najljepših muškaraca na svijetu
Nespresso 

I Pierce Brosnan je obolio od ove bolesti osamdesetih godina prošlog stoljeća. Tvrdi da je to uslijedilo nakon virusne infekcije koju je dobio dok je snimao scenu u rijeci, gdje je dugo stajao gol do struka. Bivši James Bond imao je paralizu lica koja je trajala nekoliko tjedana.

Angelina Jolie također se požalila da ima Bellovu paralizu i kaže da je zbog toga imala problem s visokim krvnim tlakom.

Justin Bieber je prošle godine iznenadio svoje fanove kada je otkazao koncerte i otkrio da boluje od paralize jednog dijela lica uzrokovane virusom.

Na Instagramu je zatražio od svoijih obožavatelja da mole za njega jer mu je Ramsay Huntaov sindrom sve više otežavao svakodnevne aktivnosti. Nije mogao treptati, nasmiješiti se i imao je poteškoća prilikom jela.