Domaća voditeljica Iva Šulentić (39) nedavno je obznanila da čeka svoje prvo dijete. Vijest o trudnoći objavila je na kraju emisije koju vodi na HRT-u 'Kod nas doma'.

'Toliko sam se već povezala da se javlja cijelo vrijeme. Jedino što sam odlučila od svih tih savjeta je ne slušati savjete iz neprovjerenih izvora, nema doktora Googlea, vjerujem samo svom doktoru, zasad smo okej. Bez straha i bez ikakvih godišnjih i vremenskih okvira upustit ćemo se u sve što nam život donosi i ući u to spremni. Malo sam se raznježila, ali to su hormoni', rekla je.

Na Instagramu u posljednje vrijeme nije objavljivala fotografije po kojim bi se dale naslutiti sretne vijesti, no voditeljica svakako izgleda sretnije no ikad.

Donosimo vam popis poznatih Hrvatica koje su rodile u četrdesetima.

Maja Šuput

Pjevačica i voditeljica svog je mezimca Blooma rodila s 41 godinom.

'Saznala sam jedno jutro kad smo kretali na more, početkom sedmog mjeseca. Koliko god da ste vi u životu spremni i koliko god to želite, onaj dan kad to saznate jednostavno upadnete u stanje šoka. Zablokirala sam, bila sam sama ujutro kod kuće i samo sam zanijemila. Tri dana trebala su mi da shvatim da je to istina i stalno sam mislila da je to neki san. Čekala sam muža da dođe po mene i tih sat vremena koliko sam ga čekala mislila sam da ću poludjeti od čekanja', rekla je Maja za Večernji u prosincu 2020. godine.

Severina

Severina je sina Aleksandra rodila dva mjeseca prije 40. rođendana, a više od mjesec dana provela je u bolnici na čuvanju trudnoće. 

Koliko je jaka žena, a posebno majka, pokazala je vodeći izuzetno teške bitke na nekoliko frontova, u borbi za skrbništvo nad sinom Aleksandrom. Ta teška trakavica od silnih sudskih procesa, naime, još nije gotova.

Severina je dala intervju za Novi list u kojem je potpuno iskreno progovorila o poslovnom, ali i privatnom životu. I dok o nekim stvarima može otvoreno govoriti, na nekim drugim poljima su joj institucije ograničile slobodu govora, a sve pod dobrom starom i već itekako izlizanom izlikom: 'zbog dobrobiti djeteta.'

Severina i sin Aleksandar na odmoru na Maldivima
Instagram, Sonja Dvornik 

Tako je pjevačica na prvo pitanje što je novoga, odgovorila: 'Jema puno lipi’ stvari, ma i’ ne smin kazat', rekao bi šjor Keko u 'Velom mistu'. Ne smijem pričati o ovom, ne smijem o onom, slati poruke ugroženim (po)jedinkama, objavljivat dite…

'Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živit?', moj omiljeni citat Meše Selimovića. Dobro sam, ima teških dana, naučila sam se s time nositi.

Ima i nezaboravno lijepih dana, u kojima se trudim uživati svakim atomom svoje duše, ako se duša sastoji od atoma. Jedan od takvih trenutaka je bio i cijeli put u Madrid na Stonse, put po inspiraciju', kazala je pjevačica.

Leona Paraminski

Hrvatska glumica s američkom adresom svoje je prvo dijete kćerkicu Liv rodila početkom rujna 2021. godine sa svoje 42. Godinu ranije, glumica se u Hrvatskoj podvrgnula postupku umjetne oplodnje te je bila vrlo iskrena po tom pitanju.

Leona Paraminski rodila je kćerkicu u 43. godini života
Instagram 

'Izazovno, predivno, zabavno, iscrpljujuće, neopisivo lijepo na emotivnoj razini. Ta ljubav i ispunjenost se ničim ne mogu usporediti. Dani su samo posvećeni njoj u potpunosti, uživamo u šetnjama, igranju, druženju, manje uživamo u nespavanju noćima, ali to su početničke muke i nikada se skroz ne možete pripremiti na roditeljstvo, svaki dan je nova avantura, nove promjene i uzbuđenje u njenom svijetu koje zajedno prolazimo s njom i pritom otkrivamo ponovo i same sebe', opisala je Leona za Story.hr prve mjesece života s kćerkicom u prosincu prošle godine.

Csilla Barath Bastaić

Glumica je u lipnju 2022. godine rodila djevojčicu Margit sa svojih 40 godina. Inače, svoje prvo dijete rodila je radijskom voditelju Matku Antonoviću s kojim je u vezi od 2015. godine.

Marija Husar Rimac

Bivša Divasica Marija Husar Rimac sa svojim je suprugom Vjekoslavom Rimcem dobila dvoje djece. Iako je već bila majka sina Ivana, u 46. godini rodila je Iana što je nazvala darom od Boga. 'Niko nam se dogodio nakon 11 godina braka tako da, evo, imala s 45 godina onda, taman sam navršila i već sam mislila, OK, to je to, gotovo, Ivan ostaje jedinac i s tim sam zadovoljna, porazgovarala sam s dragim Bogom i rekla sam - i na tome ti puno hvala, valjda tako treba biti, to prihvaćam. I baš u tom trenutku kad čovjek sve nekako prihvati i otpusti, onda sam saznala da sam u drugom stanju', rekla je Marija za In Magazin pa dodala:

Marija Husar Rimac drugog sina rodila je u 46. godini
Instagram 

'Plakala sam, sjećam se, postoji video, Vjeko me snimio gdje gledam u test, on je bio jadan sav zbunjen, što to znači, što znači ova crtica, ja kažem - trudna sam!”, ispričala je.

Jelena Perčin

Domaća glumica Jelena Perčin je nakon dvije kćeri u 40. godini života rodila sina Jakšu kojeg je dobila u braku s Momčilom Otaševićem. To je paru bilo drugo dijete.

Jelena Perčin sina je rodila u 40. godini života
Story arhiva 

Blanka Vlašić

Mnogima omiljena sportašica Blanka Vlašić rodila je u splitskom KBC-u na poseban datum - svoj 39. rođendan. Dijete je rodila carskim rezom i sve je prošlo u najboljem redu. Mališan je bio dugačak 53 centimetara, a težak je 4350 grama. 

Blanka Vlašić rodila sina na svoj 39. rođendan
Instagram