O obitelji Meghan Markle puno smo čitali prošlih godina, a jednaku radoznalost u britanskoj javnosti izaziva i obitelj Kate Middleton, buduće kraljice. Njeni roditelji Michael i Carole Middleton imaju troje djece, kćeri Kate i Pippu te sina Jamesa.

James je najmlađi i poznato je da je bio ljubimac roditelja i starijih sestara, ali to ne znači da mu je sve u životu bilo lako. Već je ranije priznao da se godinama borio s depresijom, a nedavno je u britanskim medijima otkrio da mu je u borbi s tim problemom najviše pomogla njegova kujica Ella koja je ranije ove godine uginula s 15 godina.

Od voljene se ljubimice oprostio emotivnom objavom na Instagramu, a za The Times je napisao da mu je Ella spasila život.

'Pomišljao sam na samoubojstvo, ali ga nikad nisam uzeo u obzir. Moje misli o tome su prekinute zbog Elle', napisao je i dodao da bi u najtežim trenucima provodio dane bez da bi razgovarao i s kim osim s Ellom.

Pisao je i o tome kako mu je trebalo nekoliko sati da pokopa kujicu nakon što je uginula 'jer sam znao da kad jednom kopanje bude gotovo da će to biti naše posljednje zbogom' te da se cijela njegova obitelj došla pozdraviti s Ellom.

'Cijela obitelj se došla pozdraviti. Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali vjerujem da je imala utjecaj i na njihove živote', piše James.

'Moje sestre, Kate i Pippa, dolazile su na neke moje terapijske sesije. Uvijek su bile tu u teškim vremenima i bile su uz mene kad je bilo najteže, zbog toga sam jako zahvalan', dodao je.

Već je ranije James Middleton otvoreno govorio o svojoj borbi s depresijom.

'Prije nekoliko godina sam bio na vrlo mračnom i usamljenom mjestu, nisam imao svrhu ni smjer, anksioznost zbog koje mi je neprestano jako udaralo srce oduzimala mi je svako veselje, uzbuđenje ili iščekivanje', rekao je.

'U tom sam vremenu shvatio koliko mi moji psi, osobito Ella, pomažu u toj stvarno teškoj bitci s kliničkom depresijom. Spasila mi je život', dodaje.

Ranije je otkrio i da ga je upravo Ella još 2014. 'spojila' s njegovom suprugom Alizee kad joj je pritrčala u jednom klubu u Londonu. On joj je brzo prišao da se ispriča, a ona ga je zamijenila za konobara i tako je prošao njihov prvi susret. Vjenčali su se 2021. i do Elline smrti su imali sedam pasa.

Suicidalne osobe pomoć i savjet mogu potražiti u Centru za krizna stanja i prevenciju suicida na broju 01/2376470 koji je otvoren 24 sata na dan, te na Plavom telefonu: 01/ 4833888 ili u Psihološkom centru TESA: 01/4828-888.