Jedan od najomiljenijih domaćih chefova, Stjepan Vukadin, srca gledatelja osvojio je u showu 'Masterchef', a da je mnogima brzo prirastao srcu svjedoči i gotovo 47 tisuća ljudi koji prate njegove objave na Instagramu.

Osim kulinarskih uspjeha koje 30-godišnji Stjepan marljivo niže, njegovi se pratitelji vesele i povremenim objavama koje se tiču njegovog privatnog života, a glavna zvijezda ovdje je njegov sinčić Gabrijel.

Stjepan Vukadin sa sinom Gabrijelom Vukadinom
Instagram 

sim što svaka fotografija malenog Gabrijela 'zaradi' puno oduševljenih komentara, često mu pratitelji pišu da je mališan isti otac, a da je osim crta lica od tate naslijedio i ljubav prema kuhanju, otkrio je Stjepan u ranijem intervjuu.

‘Mali mi ima dvi godine, a i on već obožava kuhinju, pa doma i s Gabrijelom kuham. Prva riječ mu je bila teća, druga tava, a treća gril. A ne mama i tata! Da on sad dođe kod tebe, odmah bi našao kužinu, izvadio teće i počeo kužinavati. Ima doma milijun igračaka, al‘ uzima moje tave i teće’, ispričao je Stjepan za Slobodnu Dalmaciju.

Svoje je pratitelje ponovo oduševio fotografijom preslatkog sinčića koja je tu sličnost samo potvrdila.

Gabrijel Vukadin sin je chefa Stjepana Vukadina
Instagram 

Inače, Stjepan je nedavno na Instagramu podijelio fotografiju još jedne važne osobe u svom životu, svog oca, a povod je bio proslava njegovog 59. rođendana.

Tata, sretan ti' poručio je kratko uz fotografiju, na kojoj se vidi da, jednako kako Gabrijel sliči njemu, Stjepan sliči svom tati pa imamo rijetku priliku vidjeti sve tri generacije obitelji Vukadin.

Stjepan Vukadin pokazao oca
Instagram 

Inače, poznata je priča kako je Stjepan, da se život malo drugačije posložio, mogao krenuti sasvim drugim putem i sve bi danas bilo drugačije. Naime,kao mladić je imao želju da postane svećenik pa je s 13 godina ušao u sjemenište, no vrlo je brzo shvatio da ga privlači nešto drugo pa se prebacio u srednju kuharsku školu u Šibeniku i ostalo je povijest. Sad je ponosni vlasnik restorana u Trogiru.

'Kao mali ministrirao sam kod don Filipa u Rogoznici te sam puno vremena provodio u crkvi. Moj stric Krešimir je franjevac i od malih nogu imam usađene vjerske vrijednosti. Jedno sam se jutro probudio i poželio biti svećenik. Sljedeće opet ista priča. Razmišljam proći će, pubertet, tražim se. Nije prošlo ni nakon mjesec i pol. Kao kad se zaljubite i razmišljate o toj osobi cijelo vrijeme. To sam osjetio, mislim da je to bio poziv. Odlučio sam reći roditeljima, stricu, svom župniku i tako sam otišao u sjemenište', ispričao je ranije za Story.

Stjepan Vukadin vlasnik je restorana Il Ponte
Matej Grgić 

'Nakon pola godine ipak sam shvatio da to nije ono što mi je predodređeno. Ljubav prema kuhinji je rasla i odlučio sam se ipak školovati za kuhara. Pamtim riječi svog rektora Mladena: 'Stipe, ne trebaš biti ni svećenik, ni biskup, kardinal ni papa da bi bio dobar čovjek. Ostani takav kakav jesi i nemoj izgubiti Boga u svom životu. Dobar si ti momak'. I danas se vodim tim riječima', poručio je.

Kulinarska karijera spojila ga je i s ljubavi života, suprugom Katarinom koju je upoznao upravo dok je radio u kuhinji. Ona se zaposlila u računovodstvu tvrtke u kojoj je on bio šef kuhinje, a Stjepanu je zapela za oko već na svoj prvi radni dan.

Stjepan Vukadin i Katarina Vukadin upoznali su se u kuhinji
Instagram 

'Na njezin prvi radni dan šefica ju je provela kroz sve urede i prostorije da upozna sve. Tada sam je ugledao u kuhinji. Kao nešto sam radio, a zapravo nisam znao što. Valjda sam pokušao ostaviti što bolji dojam pa sam se i zaboravio rukovati i upoznati s njom. To se dogodilo tek kad sam joj počeo donositi otpremnice od nabave. Prije su to radili kolege, ali kako je došla Katarina... Eto, tako je sve krenulo', opisuje on.

Katarinu je, kaže, osvojio 'plavim očima i šarmom', a kasnije je to utvrdio kuhanjem.

Stjepan Vukadin i Katarina Vukadin imaju sinčića Gabrijela
Jadran Babić 

Vjenčali su se u studenom 2019. godine, a da je u nju još uvijek ludo zaljubljen otkrio nam je u intervjuu koji je za Story dao za Božić prošle godine.

Katarina je tu uvijek za mene, za naše dijete, bori se, radi, majka je i supruga u punom smislu riječi’, rekao je tad.

Više obiteljskih fotografija Stjepana Vukadina pogledajte u galeriji: 

Robert Gašpert, Jadran Babić Stjepan Vukadin s obitelji