Kao i svaki događaj takve vrste, tako je i ovogodišnja dodjela BAFTA nagrada u Londonu protekla u posebnom ozračju te će po mnogočemu ostati zapamćena.

Njemački remake klasičnog antiratnog filma 'Na zapadu ništa novo' osvojio je nagradu za najbolji film, a film je trijumfirao u još nekoliko ključnih kategorija. Cate Blanchett je osvojilana gradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Tar, dok je Navalny dobio nagradu za najbolji dokumentarac, o protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom u zatvoru u Rusiji.

Što se tiče mode, na crvenom tepihu zablistale su poznate i one manje poznate zvijezde, a događaj nije propustio ni kraljevski par - Kate Middleton i princ William.

Kate Middleton i princ William na BAFTA dodjeli nagrada
Profimedia 

On u klasičnom crnom odijelo, a Kate u prekrasnoj bijeloj haljini u kojoj je, malo je reći, izgledala kao princeza. 'Reciklirala' je bijelu Alexander McQueen haljinu na jedno rame, a 'začinila' ju je crnim dugačkim rukavicama, 'statement' zlatnim naušnicama iz Zare i salonkama.

A mnogi su zaključili da joj je jedina mogla parirati pjevalica Ellie Goulding. Crnu haljinu dubokog dekoltea ukrasila je efektnom ogrlicom u obliku zmije dok je kosu podignula u pundžu.

Ellie Goulding na BAFTA dodjeli nagrada
Profimedia 

Mnogi su se zbog njihove pojave na istom mjestu prisjetili šuškanja koja su punila medijske stupce prije nekoliko godina, a to je njezina navodna veza s princem Harryjem. 

Iako to nikada nije potvrđeno, u intervjuu za jedan australski show 'The Project' u 2016. godini pjevačica se dotakla glasina. Tada su je pitali hoće li ubrzo dobiti dijete na što je ona odgovorila da neće. 'Nećeš imati dijete s princem Harryjem?', uslijedilo je pitanje, na što je ona dogovorila: 'Molim vas, nemojte da mi postane neugodno. Zašto sam imala osjećaj da će doći do ovoga. Zločesti ste'.

Ellie Goulding i princ Harry upoznali su se 2011. godine
Profimedia 

Inače, njih su dvoje postali prijatelji nakon što je nastupila na vjenčanju Williama i Kate, a jesu li zaista bili zajedno, možda nikada nećemo saznati. Trenutno je u braku s Casparom Joplingom, a zajedno su dobili sina Arthura.

Više modnih izdanja s ovogodišnje BAFTA dodjele nagrada, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Haljine na dodjeli BAFTA nagrada 2023.