Princ Andrew (63) bi se mogao preseliti u dom svoje bivše supruge Sarah Ferguson (63) u četvrti Belgravia u središtu Londona.

Kako piše The Sun, više nema ni govora da se iznajmljuje obnovljena terasa kuće vrijedne 4.25 milijuna funti. Sarah je prošle godine dala potpuno renovirati kuću i sve je platila gotovinom, a planirala ju je iznajmiti.

Princ Andrew se muči s troškovima kraljevske rezidencije
Profimedia 

Izvor za The Sun je rekao da su priče o useljenju stanara odjednom utihnule kada se proširila glasina da se Andrew boji da ga njegov stariji brat, kralj Charles III. pokušava istjerati pokušava istjerati iz njegove kuće Royal Lodge koja se nalazi u Windsor Great Parku u Berkshireu. Riječ je o kraljevskoj rezidenciji vrijednoj 30 milijuna funti koja se nalazi oko osam kilometara od dvorca Windsor.

Zbog toga Andrew i Sarah planiraju koristiti kuću u Belgraviji za sebe. 'Daleko je to od vile na posjedu Windsor, no to je jedina njihova imovina u Londonu', rekao je izvor.

Princ Andrew i Sarah Ferguson su u dobrim odnosima
Profimedia 

Tvrdi da je princ navodno rekao prijateljima da vjerojatno neće moći imati nastaviti živjeti u Royal Lodgeu ako neće dobivati svake godine stotine tisuća funti od kralja za održavanje kuće. Andrewov 'konačni pad' dogodio se 2019. kada je optužen za seksualno zlostavljanje koje on i dalje poriče, a bio je prisiljen odreći se kraljevskih dužnosti i ukinuta su mu javna sredstva.

Princ se oslanjao na velikodušnost svoje pokojne majke, kraljice Elizabete II. koja mu je pomagala sa svojim privatnim sredstvima. Dobivao je godišnje približno 249.000 funti.

Princ Andrew i kraljica Elizabeta
Profimedia 

No Andrewa je uplašila nedavna molba njegovog brata Charlesa koji je tražio sve članove kraljevske obitelji da 'stegnu remen i očekuju manje novca nego u prošlosti'. Prema pisanju Daily Maila, Andrewu u financiranju njegovog doma možda pomognu njegove kćeri, princeze Beatrice (34) i Eugenie (32).