Shakira (46) nakon prekida veze s Gerardom Piqueom (36) u lipnju prošle godine tek je jednom progovorila o svom privatnom životu, a sada je to odlučila ponovno učiniti.

Pjevačica, koja s umirovljenim nogometašem ima sina Sashu i Milana, u najnovijem intervjuu ispričala je kako joj se svijet raspao zbog raskida, da je vjerovala u san o sretnoj obitelji, ali i da se uvjerila da je laž da ženi treba muškarac. Shakira je 'istresla dušu' meksičkom novinaru Enriqueu Acevedi iz poznate televizijske kuće Televisa.

Kako je priznala, morala je ponovno naučiti izgraditi svoj život nakon nečega što je izgledalo kao tragedija u njezinom životu. Objasnila je da je prepoznala važnost žena koje mogu ispričati svoje priče i međusobno se podržavaju.

'Kroz svoje pjesme uvijek sam osjećala dužnost koristiti svoj glas i pozajmiti ga onima koji ne mogu govoriti. Shvatila sam da su žene u ključnom trenutku za društvo, u trenutku kada je podrška koju možemo dobiti jedna od druge veoma relevantna', ispričala je Shakira.

'I kao što je Madeleine Albright, bivša američka državna tajnica govorila: 'Postoji mjesto u paklu rezervirano za one žene koje ne podržavaju druge'', dodala je.

Istaknula je kako joj je osvetnička pjesma 'BZRP Music Sessions #53' promijenila život. 'U samom sam središtu debate zbog ove pjesme', rekla je i priznala da nije bila ista osoba tog dana kad je ušla u studio i nakon što je izašla iz njega.

Naglasila je da je pjesma sirov izraz onoga što je osjetila nakon prekida s Piqueom. Također je otkrila utjecaj koji je pretrpjela kada je vidjela kako se njezin život kao dijelu para raspada i okončava san o sretnoj obitelji.

'Povjerovala sam u priču da je ženi potreban muškarac da bi upotpunila sebe, obitelj. I ja sam sanjala da imam obitelj u kojoj će djeca imati oca i majku pod istim krovom', ispričala je Shakira.

'Ne mogu se svi snovi u životu ispuniti, ali život nađe način da ti se nekako iskupi i mislim da je sa mnom to više nego nadoknadio s ovo dvoje divne djece koja me ispunjavaju ljubavlju svaki dan, a ja sam također otkrila da je lažna priča u kojoj je ženi potreban muškarac', dodala je.

Usto je rekla da mora rekonstruirati svoju osobnost sada kada više nije emocionalno ovisna o Piqueu.

'Uvijek sam bila emocionalno ovisna o muškarcima, moram priznati. Zaljubljena sam u ljubav i mislim da sam uspjela razumjeti tu priču iz druge perspektive. Danas osjećam da sam sebi dovoljna i vjerujem da kada se žena suoči s naletima života ona postaje jača, a kada izađe jača to je zato što je upoznala svoje slabosti, prihvatila svoju ranjivost. Izražavajući ono što osjećam, tu bol, jer kažu da je 'suprotno od depresije izražavanje', uspjela sam osjetiti da sam dovoljna, nešto što sam mislila da nikada neću moći. Sada se osjećam potpuno', objasnila je Shakira.

Shakira i Gerard Pique i dalje se prate na Instagramu
Profimedia 

'Osjećam da ovisim o sebi i imam dvoje djece koji ovise o meni i osjećam da moram biti jača od lavice, ali ta snaga da bi bila istinita mora biti rezultat preživljavanja žalosti, prihvaćanja toga, da tolerirate frustraciju, da prihvatite da postoje stvari koje netko ne želi, da postoje snovi koji su slomljeni, da morate pokupiti male komadiće sa zemlje i ponovno izgraditi sebe', zaključila je.