Kralj Charles III. uspio je jednim potezom šokirati britansku javnost kada je, nakon mjeseci šuškanja o tajnoj vezi njegovog sina Wiliama i lijepe Sarah Rose, markize od Cholmondeleyja, odlučio nagraditi nju i njezinog muža te im je ponudio nove titule.

Zbog svega se mogu pročitati komentari da se 'povijest ponavlja', jer ono što je kralj nekad radio princezi Diani, sada radi svojoj snahi Kate Middleton.

David Cholmondeley i Rose Hanbury zajedno u javnosti u New Yorku
Profimedia 

Inače, sedmi markiz od Cholmondeleyja, David i njegova supruga Sarah Rose Hanbury prvi su susjedi princa Williama i Kate na imanju Sandringham. Kralj im je sada ponudio nove titule u kraljevskoj obitelji, odnosno unaprijedio je par.

David Rocksavage i njegova supruga Rose vratit će svoj status nakon što je on prošle godine zamijenjen na mjestu lorda Velikog komornika. Markiz će sada služiti kao kraljev lord u čekanju, piše Express.co.uk. Na novom mjestu David će prisustvovati važnim državnim i kraljevskim prilikama i predstavljati monarha na službenim događanjima kada bude pozvan.

Rose Hanbury na banketu u čast posjeta Donalda Trumpa
Profimedia 

Markiz, koji je također filmski redatelj, živi sa svojom suprugom u Houghton Hallu u Norfolku okruženom s 1.000 hektara nepregledne zelene površine što je nedaleko od imanja na kojem Kate i William provode svaki Božić.

Charlesov potez je šamar njegovoj snahi jer je, prema mišljenju ljudi, ponovno uzdignuo ljubavnicu kao što je to nekad radio s Camillom dok je bio u braku s princezom Dianom. Odluka je posebno problematična jer dolazi samo mjesec dana nakon ogromnog skandala za Dan zaljubljenih kada su William i Sarah viđeni na intimnoj večeri, a tom prilikom princ joj je navodno poklonio bisernu ogrlicu.

Priče o njihovoj aferi kruže već neko vrijeme. Prvi put kada su se glasine pojavile bilo je kada je Middleton bila trudna s njihovim trećim djetetom, danas trogodišnjim princem Louisom. Priče koje su se tada pojavljivale u medijima William je ugušio prijetnjama da će ih tužiti, međutim, korisnike Twittera nije bilo tako lako ušutkati, a sada, dvije godine kasnije, ponovno su otvorene neke stare 'rane'.

Kate Middleton i princ William
Profimedia 

Tada je, prema pisanju tabloida New Idea, 60-godišnji David, sedmi markiz od Cholmondeleyja navodno uočen bez burme na ruci. To je, svakako, pokrenulo brojna nagađanja pa se počelo šuškati kako je njegovom braku s markizom došao kraj. Kao jedan od potencijalnih razloga kraja braka navodio se upravo princ William.

'Otrovna priča, iako lažna, zaživjela je u javnosti i natjerala princa, Kate i Rose da razmisle o poduzimanju pravnih mjera', rekao je za britanske medije kraljevski stručnjak Andrew Morton koji je u jeku skandala tvrdio kako je lažan te čine sve kako bi cijelom skandalu stali na kraj.

Vojvotkinja je tada bila zgrožena pričama, a par je jedva uspio spasiti brak, iako su sada ponovno pod povećalom javnosti. Najteže im je što će sve te navode jednog dana čitati njihova djeca.

'Gdje ima dima, ima i vatre', stara je poslovica, a upravo konstantno objavljivanje pa 'nestajanje objava bez argumenta' ide u prilog tezi da je kraljevska obitelj htjela zataškati ovu aferu, iako se do tad nikada nije osvrtala na tračeve.

Priče o aferi sada su ponovno oživjele, nakon što su britanski mediji ponovno pisali o krizi u braku Kate i Williama. Svemu je kumovala izjava Middlton da 'ne očekuje od muža da joj pokloni išta za Dan zaljubljenih'.

Bizarna stvar je to što je lijepa Sara bila jedna od Kateinih bliskih prijateljica. Nakon što su fotografije prvi put procurile, Kate i Rose su navodno raskinule sve veze i prekinule svoje prijateljstvo, a nedugo nakon toga markizi je zabranjeno sudjelovativna svim događajima kraljevske obitelji gdje su bili William ili Middleton. Međutim, čini se da to ipak nije omelo Rose da se s William viđa izvan 'kraljevskog radara'.

Sve ovo samo je u fokus javnosti vratilo staru priču. Tada se pisalo da britanski mediji nisu smjeli pisati o aferi niti objavljivati dokaze.

'Čuo sam za ovu priču još 2015. a dva prijatelja koji rade u medijima rekli su da je to javna tajna, ali da britanski mediji to ne smiju objaviti', samo je jedan od stotina i stotina komentara na Twitteru.

Još jedna od brojnih nelogičnosti i mogućih 'nepromišljenih poteza' kraljevske obitelji bio je i trenutak kada je vojvotkinja od Walesa otpustila dugogodišnju suradnicu Sophie Agnew i to nakon što se vratila s medenog mjeseca.

Mogući razlozi za to su bili, kako se pričalo tada, bliskost s Meghan Markle, a drugo, da je upravo ona pokrivala Williama u cjelokupnoj aferi, a da li u ovim pričama ima istine, ostaje za vidjeti.

Saznajte jeste li u slanom ili slatkom timu? Otkrijte super recepte i hranu koja brine o vama.