Maja Šuput za Story.hr progovorila je o planovima za Uskrs i otkrila koliko se njezina obitelj drži tradicije te hoće li se njen sinčić Bloom okušati u najzanimljivijoj aktivnosti za svu djecu, bojanju jaja. 

Kako ćete provesti Uskrs ove godine?

Uskrs ću provesti i privatno i poslovno. Cijeli vikend ću biti sa svojom obitelji, a onda u nedjelju navečer imam koncert u Dubrovniku u klubu Revelin. Nama su inače blagdani radni pa nam to ne predstavlja nikakav problem, zapravo cijeli život i Božić i Nove godine i Uskrse radimo i tako je i ove godine. Veselim se zapravo toj kombinaciji i privatnog i poslovnog.

Imate li neku posebnu uskrsnu tradiciju?

Posebne tradicije nema. Radim sve što i ostali ljudi, zapravo ne radimo ništa drukčije od ostalih obitelji. Zajedno smo, zna se što ide na stol, zna se kakvi su rituali što se tiče hrane i što se tiče farbanja jaja i cijelog tog ambijenta. Uvijek volim zapravo napraviti nekakav, dati nekakav vizualni identitet. Kao što za Božić kitimo bor, tako za Uskrs bojimo jaja, ali otkako imam dijete, to je nekako više potencirano. Više je prilagođeno dječjem doživljaju nego nama starijima.

Maja Šuput s obitelji na Uskrs 2022.
Instagram 

Kako izgledaju vaš uskrsni stol i dekoracije u kući?

Svake godine se trudimo biti drukčiji. Čisto zbog nekog osobnog doživljaja i zbog fotografija koje ćemo imati za uspomenu. Prošle godine smo imali jako, jako plišanih zečeva. Mislim da ćemo ove godine otići u drugom smjeru i više će biti fokus na plišanim jajima uz naravno ova prava. Definitivno ćemo pokušati biti vizualno drukčiji, ali što se hrane tiče, hrana je ipak hrana. Zna se što ide na stol kada je hrana u pitanju.

Bloom Tatarinov na Uskrs 2022. godine
Instagram 

Hoćete li bojiti jaja s Bloomom?

Dolazimo do tog dijela u kojem se mi stalno pitamo kako ćemo bojiti jaja s djetetom. Naravno da ćemo bojiti jaja s njim. Pitali smo se što da radimo, a da je najjednostavnije za dijete, a da nakon toga ne moramo prodati stan jer pretpostavljam da će farbe biti svugdje. Uzet ćemo najjednostavnije opcije, a opet da to bude zabavno. Da vam budem iskrena, uopće ne znam što ćemo iskombinirati. No poznavajući sebe, kupit ću sve opcije pa ćemo onda odraditi najjednostavniju s djetetom, a muž i ja ćemo se baciti u one teže modele farbanja. Ono što je sigurno, bilo to muž, dijete ili ja, taj stan će poslije izgledati tako da ćemo se pitati: 'A tko će ovo očistiti?'. Ali da, Bloom ove godine svakako farba s nama.

Bloom je prošlog mjeseca proslavio drugi rođendan. Kako je bilo na slavlju?

Proslavili smo rođendan dva puta. Prvi put je bilo u Dubaiju jer smo tamo bili baš na dan kad mu pada rođendan tako da je ondje proslavio rođendan na najbolji mogući način, gol u pijesku, kupajući se u moru i bazenu. Da ne kažem da je tamo stekao toliko novih prijatelja, da se igrao od jutra do mraka sa svojim internacionalnim frendačima. Naravno, od jutra je bila torta u hotelskoj sobi, puno sve balona pa smo popodne imali mega ručak jer su nam bili i prijatelji iz Hrvatske plus naravno igra non-stop. Onda smo u Zagrebu napravili slavlje za sve naše prijatelje i malu djecu, htjeli smo opušteno. Na kraju smo imali jednu ogromnu, prekrasnu dekoraciju. Sve je bilo u Peppi Pig. Tu se moram zahvaliti ateljeu Sreće. Bilo je Peppe po cijelom kvartu, ne samo u stanu. Moja zamisao je bio jedan mali foto wall, a na kraju je bio preko cijelog stana. Imali smo prekrasnu tortu na dva kata koju je napravila za Blooma Magonolia i Marin Medak je osobno došao kuhati za cijelo društvo. U sobi smo imali od trampolina, tobogana, svega. Da vam kažem da sam dan poslije mužu rekla: 'Možemo prodati stan?' jer mi se to činilo jednostavnije od čišćenja. Dijete je imalo dvije proslave, mislim da je to za dvije godine dovoljno.

U čestitci na Instagramu ste napisali da vam je Bloom posljednje dvije godine život okrenuo naopačke i naučio vas što je ljubav i što su prave vrijednosti. Jesu li vam ove godine brzo prošle, što se najviše promijenilo?

Naravno da mi je dijete okrenulo život naopačke, ali nije to samo kod mene, to je kod svakog. Iako ti ljudi uvijek kažu da ćeš vidjeti da će ti se život promijeniti, onda ti misliš da ne može biti baš tolika promjena. Može biti jako velika promjena, u svakom pogledu. Okrenuo mi je život u jednom emotivnom smislu. Zaista nisam znala da toliko toga možeš voljeti i o nekome toliko brinuti i da ti iz glave ne izlazi 24 sata na dan, baš nikada. S druge strane imamo tu sreću osim što je dijete zdravo što je najvažnije da je i jako veselo i toliko dobro da je on meni daleko najzabavnija, daleko najzanimljivija osoba s kojom volim provoditi vrijeme. Osoba s kojom ti je gušt biti, bez obzira što smo u odnosu mama i sin i u godinama nesrazmjernim za društvo, ali ne mogu vam ja to opisati. Zapravo, shvatit će me svaka mama o čemu pričam. Život ti se okrene naopačke, ali u najboljem mogućem smislu.

Imate li u planu neko novo putovanje, na koju destinaciju planirate i gdje biste voljeli ići?

Što se putovanja tiče, kako ja svaki vikend negdje pjevam, moji idu sa mnom. Tako da vam ja domaća putovanja ne brojim jer su uvijek popraćena radno. Nekad si to spojimo dva dana i ostanemo negdje. Zadnjih 25 godina ne brojim domaća putovanja. To mi je normalan život, iako u tome guštam, samo to ne izdvajam. Kada je riječ o inozemnim putovanjima, imamo jedno rezervirano za peti mjesec, za suprugov rođendan. Ostavit ću to kao iznenađenje na Instagramu, da vam sve ne odam, ali ondje Bloom još nije bio tako da me to veseli.

Jeste li već bukirani za svadbe za cijelo ovo ljeto?

Bukirani smo za koncerte do kraja godine. Svakako, koncerti su u najvećoj mjeri naša djelatnost. Naravno da su tu i svadbe. Uvijek mediji pitaju samo za svadbe, nikad za normalne koncerte što mi bude čudno. Ako baš kombinirate koncerte ili svadbe, jako smo popunjeni. Mogla bih reći do kraja godine. Iako ljetna turneja se ne broji na vikende nego pjevam četiri, pet puta na tjedan. U rekordnoj 2019. bilo je i pet puta tjedno ljeti. Tako da nema kraja. Veselim se, naravno i mjestima koja nas još nisu bukirala za ovu godinu jer se neke stvari događaju postupno, a neke stvari su bukirane i po godinu dana unaprijed.