Princ Harry je nakon dugog premišljanja napokon potvrdio dolazak na krunidbu kralja Charlesa, a kraljevska obitelj je odahnula kad se saznalo da će Meghan Markle ostati u Americi.

Međutim, ni samog Harryja ne čeka baš topla dobrodošlica u obitelji budući da je, praktički otkako je napustio kraljevske dužnosti, koristio svaku priliku da sa suprugom oblati obitelj i da je u javnost iznosio njihovo prljavo rublje.

Princ Harry dolazi na krunidbu
Profimedia 

Prema pisanju britanskih medija, odbjegli princ neće imati puno saveznika prilikom posjeta domovini, a izvori bliski kraljevskoj obitelji navode da nitko od njih 'nema interesa' za razgovor s Harryjem dalje od 'osnovnih pozdrava', a s obzirom što je sve govorio o njima, teško im je zamjeriti.

Ovo je pet neugodnih susreta tijekom kojih bi se princ Harry mogao jako crveniti, a evo i zašto.

Kraljica Camilla

Gotovo nitko u kraljevskoj obitelji nije bio pošteđen optužbi princa Harryja, ali najviše je kritizirao svoju pomajku, kraljicu Camillu.

U svojim memoarima 'Spare' spomenuo ju je preko 60 puta, a nije skrivao da mu 'druga žena' nije ni najmanje draga, a naveo je i kako se pitao hoće li ona biti njegova 'zla maćeha' poput onih iz bajki.

Što je princ Harry govorio o Camilli Parker Bowles
Profimedia 

Istaknuo je i kako su on i William oca preklinjali da Camillu ne oženi, a u televizijskom je intervjuu rekao: 'Ona je bila zlikovac. Ona je bila treća osoba u njihovu braku. Morala je popraviti svoju sliku u javnosti'.

Izvori bliski kralju tvrde da je Charles pobjesnio kad je čuo kako mu mlađi sin govori o supruzi i da je komentirao da je Harry 'prešao crtu'.

Kralj Charles

Harry očito želi biti prisutan na najvažnijem danu u životu svog oca, a nada se i da će time uspjeli popraviti njihov odnos.

No, ni Charles nije bio pošteđen Harryjevih prozivki pa je tako tvrdio da su se otac i brat urotili protiv njega.

Pisao je o tome kako je Charles njemu i Williamu priopćio da im je majka preminula i naveo da ga ovaj tad nije ni zagrlio.

Spomenuo je i okrutan komentar prema Diani nakon Harryjevog rođenja navodeći da je Charles rekao da je njegov posao gotov jer sad ima i nasljednika i rezervu, ali i lošu šalu o tome tko je Harryjev pravi otac.

Princ Charles i princ Harry imaju težak odnos
Profimedia 

Charlesa je Harryjevo iznošenje prljavog rublja toliko naljutilo da je odlučio njega i Meghan izbaciti iz kuće koju im je poklonila pokojna kraljica Elizabeta, a navodno je to odlučio odmah nakon što su mu dostavljene informacije o tome što je Harry sve otkrio u svojim eksplozivnim memoarima.

'Bila je to posljednja kap. Harry je dobro znao da je za Charlesa Camilla linija koju ne smije prijeći i svejedno ju je prešao. Kralj je bez ikakve sumnje znao da je taj prelazak bio posljednji čin nepoštovanja', otkrili su izvori.

Princ William

Poznato je da su se William i Harry jako udaljili otkako se potonji odrekao dužnosti i preselio na drugi kontinent, a nakon toga je svakim Harryjevim novim istupom njihov odnos išao sve strmije nizbrdo. Došlo je do toga da cijela palača strahuje od javnog sukoba na krunidbi pa su tako organizatori ceremonije dobili instrukcije da ih se cijelo vrijeme drži podalje jednog od drugog.

Odnos princa Williama i princa Harryja uoči krunidbe kralja Charlesa
Profimedia 

Williama je Harry optužio da se protiv njega urotio s njegovim ocem, da ga je fizički napao tijekom svađe, da se na Etonu pravio da ga ne poznaje, a ustvrdio je i da su ga William i Kate potaknuli da odjene nacističku uniformu i tako dođe na jednu zabavu što je 2005. izazvalo veliki skandal.

Nakon svega, Harry je zatražio privatan sastanak s bratom prije krunidbe, no William ga je glatko odbio.

Kate Middleton

Harry i Kate su nekad imali izrazito blizak odnos, a nadao se da će isto biti i s njom i Meghan, no pokazalo se da, ne samo da se njih dvije nisu zbližile, već su se on i Kate udaljili.

Princ Harry i Kate Middleton bili su jako bliski
Profimedia 

U memoarima je pisao o brojnim sukobima Meghan i Kate od kojih je najpoznatiji onaj prije vjenčanja Harryja i Meghan kad je nastao problem oko haljina za djeveruše, a Harry tvrdi da je Kate nakon toga priznala da je rasplakala Meghan.

Između nekad bliskih Kate i Harryja bilo je jako malo interakcije na sprovodu kraljice Elizabete, a očekuje se da će tako biti i na krunidbi.

Princ Andrew

Harry će možda biti prisiljen provesti puno vremena sa svojim osramoćenim stricem, princem Andrewom. Budući da ni jedan od njih ne obavlja aktivno kraljevske dužnosti, ni jedan neće imati pravo biti na balkonu Buckinghamske palače s ostalim članovima obitelji.

Princ Harry i princ Andrew na sprovodu kraljice Elizabete
Profimedia 

No, to ne znači da su njih dvojica u dobrim odnosima jer je i njega Harry 'oprao' u svojim memoarima dok se žalio na svoje osiguranje.

'On se upleo u sramotan skandal, optužen je za seksualni napad na mladu ženu, a nitko nije ni pomislio da bi njemu oduzeli osiguranje. Što god ljudi imali protiv nas, seksualni zločini nisu na listi', zaključio je princ Harry.