Kralj Charles III. (74) u tajnosti je ispoštovao obećanje svoje pokojne majke, kraljice Elizabete III.

Kako piše Daily Mail, Charles je poklonio novi dom majčinoj asistentici, stilistici i prijateljici Angeli Kelly (65). Naime, kraljica je obećala Angeli doživotni smještaj, ali nekoliko mjeseci nakon Elizabetine smrti zamoljena je da isprazni i napusti svoju kućicu na imanju Windsor.

Kraljica Elizabeta II. i Angela Kelly su bile jako bliske
Profimedia 

Angela je prošlog tjedna objavila na društvenim mrežama da odlazi iz svog doma u grofoviji Berkshire. Sada se saznalo da joj je kralj osigurao smještaj do kraja života. Izvor blizak palači rekao je da je Kelly dobila novi dom koji je navodno u gradu Guiseley u okrugu Yorkshire. Daily Mail piše da je Charles kupio imanje za Angelu koje će se nakon njezine smrti vratiti u vlasništvo kraljevske obitelji.

Inače, mnogi su primijetili odsutnost stilistice kada je kraljica Elizabeta preminula. Ona se nije pojavila ni u Westminster Hallu kada su se članovi kraljevske obitelji i osoblje najbliže monarhinji okupili kako bi vidjeli njeno tijelo.

Angela Kelly
Profimedia 

Kći lučkog radnika i medicinske sestre iz Liverpoola zaposlila se kao pomoćna gardobijerka u Buckinghamskoj palači 1994. godine. Ubrzo je postala nezamjenjiva i stvorila 'posebnu vezu' s Elizabetom II.

Postala je odgovorna za svako odjevnu kombinaciju i modne dodatke koje je kraljica nosila tijekom izvršavanja svojih dužnosti. Stekla je toliko povjerenja kraljevske obitelji da su joj povjerili na čuvanje i neprocjenjivi nakit, a neki su uvjereni da je upravo Angela pripremila i odjeću u kojoj će Elizabeta biti pokopana.

'Kraljica ju je voljela, a drugi nisu bili toliko oduševljeni', ispričao je svojedobno izvor za Daily Mail. Neki kažu i da je princ Harry aludirao na Angelu u svom intervjuu za NBC u travnju kada je govorio o ljudima oko njegove bake i osvrnuo se na svoj posjet njoj u dvorcu Windsor.

Angela Kelly
Profimedia 

'Samo se brinem da je zaštićena i da ima prave ljude oko sebe', rekao je Harry.

Kako su pisali britanski mediji, navodno je Angela bila umiješana i u neslavni 'Tijaragate', odnosno svađu s Meghan Markle i princem Harryjem oko krune uoči njihova vjenčanja 19. svibnja 2018. Naime, Meghan je dovela u London svog frizera kako bi napravili probu za svadbu i isprobali kako joj stoji tijara.

Kako su izvori istaknuli, Kelly je tada započela dramu i zabranila probavanje tijare. Usto, nisu se mogli odlučiti oko krune, a onda se navodno Harry posvađao s Angelom. Rekao joj je da Meghan mora nositi tu tijaru.

Angela Kelly
Profimedia 

'Što Meghan želi, to Meghan i dobije', poručio joj je.

Prema pisanju Daily Maila, članovi kraljevske obitelji bili su začuđeni zbog prisnog odnosa garderobijerke i kraljice. Koliko je Elizabeta obožavala Angelu, pokazuje i to što joj je dala dopuštenje za izdavanje tri knjige.

Zbog svoje nagle naravi kraljičina asistentica dobila je i nadimak AK-47 što je jedna vrsta automatske puške.