Kao i svaki prvi ponedjeljak u svibnju, tako je i ovaj obilježio najveći modni dan u godini - Met Gala.

Riječ je o spektaklu koji okuplja najveća ime celebrity svijeta koja su ove godine imala zadatak odati počasti impresivnoj ostavštini Karla Lagerfelda čiji su lik i djelo bili tema ovogodišnjeg eventa pod nazivom 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty'.

Svoju je pozivnicu dobila i glumica Kristen Stewart koja je za ovu priliku odjenula Chanelovo crno-bijelo odijelo, na licu je istaknula samo obrve, a odlučila se za razbarušenu frizuru. Iako su mnogi očekivali, nije se pojavila u društvu zaručnice, scenaristice Dylan Meyer s kojom je u vezi od 2019. godine.

Kristen Stewart na Met Gali 2023. godine
Profimedia 

A istim tepihom prošetao je i njezin bivši partner, ujedno i prva velika ljubav, glumac Robert Pattinson. On je pred fotografima pozirao sa svojom djevojkom Suki Waterhouse s kojom se rijetko pojavljuje u javnosti.

Robert Pattinson i Suki Waterhouse na Met Gali 2023. godine
Profimedia 

Da su Robert i Suki zajedno saznalo se u lipnju 2018. godine zahvaljujući paparazzima oštrog oka koji su ih 'uhvatili' kako izmjenjuju nježnosti u Londonu, no par se nije žurio s iznošenjem detalja svoje veze, već su, naprotiv, toliko strogo držali do svoje privatnosti da im je prvo zajedničko pojavljivanje bilo krajem prošle godine kad su zajedno stigli na modnu reviju luksuznog brenda Dior koja se u prosincu održavala u Gizi u Egiptu.

Tolika tajnovitost iznenadila je neke njihove fanove, no drugi je tumače kao posljedicu toga što se Pattinson, za kojim luduju mnoge žene, poprilično opekao tijekom svoje ranije, vrlo javne, veze.

Naime, prije lijepe Suki, glumac je bio u vezi sa svojom glumačkom partnericom iz franšize 'Sumrak saga' koja ih je oboje proslavila, Kristen Stewart, koju je čini se, sada i sreo na tepihu Met Gale. Zajedno su bili tri godine, od 2009. do 2012. godine. Par je veoma brzo postao omiljena holivudska senzacija, ali sve se raspalo kada su glumicu paparazzi uslikali s redateljem Rupertom Sandersom koji je u to vrijeme bio u braku, ali i od Stewart stariji 19 godina.

Profimedia Kristen Stewart i njezini ljubavni partneri

Pattison i ona su tada prekinuli, ponovno prohodali, ali onda za sva vremena rekli zbogom 2013. godine. Te su je fotografije preljuba stavile na prvo mjesto omraženih javnih ličnosti, pogotovo zato što su svi mislili da će s kolegom sa seta stići i do oltara. Iako je priznala da joj je on bio prva i velika ljubav, izgleda da je, na žalost brojnih obožavatelja, bila osuđena na propast.

Nakon Kristen, Pattinson je ljubio britansku pjevačicu FKA Twigs s kojom je 2017. godine raskinuo zaruke.