U tijeku su pripreme za večerašnje finale ovogodišnjeg Eurosonga. U prvoj polufinalnoj večeri naš Let 3 se s lakoćom probio u finale, a privukli su i golemu pozornost eurovizijskih fanova diljem svijeta. Međutim, nisu jedini izvođači koji su stekli nove fanove.

22-izraelska pjevačica Noa Kirel brzo je stekla laskavu titulu najzgodnije predstavnice na Eurosongu i privukla veliku pozornost. Usprkos mladim godinama, Noa je puno toga već postigla pa tako nije poznata samo kao pjevačica već kao voditeljica, glumica, tekstopisac i pjevačica.

Svoju debitantsku pjesmu izdala je već s 14 godina, a s 18 je potpisala ugovor s Atlantic Recordsom, a 2020. je dobila nagradu za najboljeg izraelskog izvođača na MTV Europe Music Awards.

Međutim, lijepoj i talentiranoj Noi nije sve išlo lako, niti joj je život bio med i mlijeko. Još dok je bila mala beba imala je velikih zdravstvenih problema, a sa samo dva mjeseca dijagnosticirana joj je teška bolest bubrega.

Inače, roditelji su joj nadjenuli ime Noya, no nakon što se razboljela, rabin im je predložio da joj promijene ime u Noa (što na hebrejskom znači pokret) i u šali ‘prorekao’ da će biti plesačica. Iako joj se zdravlje popravilo, Noa ima samo jedan funkcionalan bubreg jer joj se drugi zbog bakterijske infekcije nikad nije razvio.

Još jedna zanimljivost vezana za ovu ljepoticu je i da se 2020. pridružila izraelskoj vojsci i da je služila u vojnom bendu. Odslužila je obaveznu dvogodišnju službu i 14. veljače prošle godine je časno otpuštena iz službe.

Od listopada 2021. u vezi je s izraelskim modelom i glumcem Tomerom Hacohenom.