Švedska predstavnica Loreen je apsolutno pomela konkurenciju i, ne samo da je odnijela pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, već se upisala u povijest ovog natjecanja kao tek druga osoba koja je ikad drugi put pobijedila na Eurosongu.

Prije nje to je uspjelo samo irskom kantautoru Johnnyju Loganu koji je pobijedio 1980. i 1987. Prvi put je Loreen pobijedila 2012. s pjesmom 'Euforia', a da ju je eurovizijska publika otad dobro zapamtila svjedoči i činjenica da se o njoj govorilo kao o favoritu već od trenutka kad je potvrđeno da će ponovo predstavljati svoju zemlju.

Loreen, čije je pravo ime Lorine Zineb Nore Talhaou, u Švedskoj je velika zvijezda, a proslavila se 2004. kad je osvojila četvrto mjesto u showu ‘Švedska traži idola’. Već je sljedeće godine objavila prvi singl ‘The Snake’.

Loreen se ne bavi samo glazbom, već je poznata i kao voditeljica, producentica i redateljica reality showova. O njoj se puno pričalo i nakon što je nakon što je 2012. izabrana za predstavnicu na Eurosongu, nehotično pokrenula trend pokazivanja neobrijanih pazuha.

Loreen je pobjednica Eurosonga
Aaron Chown / PA Images / Profimedia 

Naime, knjižničarka Lina Ehrin snimljena je na Melodifestivalenu, švedskom izboru za predstavnika Eurosonga, kako diže ruke nakon Loreenine pobjede, a kratak kadar njenih neobrijanih pazuha završio je na televiziji. Netko je uspio napraviti screenshot tog kratkog trenutka koji se brzo počeo širiti društvenim mrežama.

Nakon toga su švedske aktivistice pokrenule akciju ‘Povratak dlakama’, a podržala ih je i Loreen koja je i sama aktivistica.