Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TINA JE VOLJELA SAMO DVOJICU: Prvi ju je gotovo ubio, a 16 godina mlađi za nju žrtvovao ono što bi malo tko

Prvi suprug Tine Turner uništavao joj je život, drugi ga je spasio.

 Erwin Bach je drugi suprug Tine Turner Izvor: CM / Splash / Profimedia

Životna priča glazbene dive Tine Turner, koja je preminula u 83. godini, bila je sve samo ne lagana. Prvi muškarac koji joj je obilježio život i karijeru bio je Ike Turner za kojeg se udala kad je imala samo 22 godine, a on joj je sljedećih 16 godina sustavno uništavao život i zlostavljao je na najokrutnije načine sve dok nije smogla snage pobjeći od njega, sa samo 36 centi u džepu i u strahu za goli život.

Od Ikea, s kojim je imala sina Ronnieja, razvela se 1978., a nakon tako dugog i traumatičnog braka trebale su joj godine da ponovo stekne povjerenje u nekog muškarca i dozvoli si novu vezu.

 Ljubavna priča Tine Turner i Ikea Turnera Izvor: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Sve se promijenilo 1986. kad je upoznala Erwina Bacha, najpoznatijeg njemačkog producenta i direktora glazbene kuće EMI. S Erwinom, inače 16 godina mlađim od nje, prvo je bila prijateljica, no kasnije su započeli vezu.

‘Osjećala sam se pomalo zločesto tih dana. Jedne noći sam si rekla da ću ga jednostavno pitati. Pogledala sam ga i šapnula mu: ‘Erwine, kad dođeš u Ameriku, želim voditi ljubav s tobom’. Pogledao me kao da ne može vjerovati svojim ušima, a ni ja nisam mogla vjerovati što sam upravo izgovorila’, napisala je u svojim memoarima.

Priznala je tad da se, usprkos svjetskoj slavi, nije uvijek osjećala samopouzdano.

 Erwin Bach i Tina Turner vjenčali su se nakon 26 godina veze Izvor: Shutterstock Editorial / Profimedia

‘Uvijek sam bila malo nervozna kad bih započinjala odnos s novom muškarcem jer nisam znala kako će reagirati na to da nosim periku. Uvijek je tu bio rizik da ću upoznati čovjeka kojem će se svidjeti Tina s njenom velikom kosom i glamuroznim frizurama, a onda će se probuditi pokraj obične Anne Mae (njeno pravo ime). Što ako bude razočaran kad vidi stvarnu mene?’, pisala je ona.

Erwin se nije razočarao, naprotiv poludio je za njom, i ubrzo su počeli zajedno živjeti prvo u Njemačkoj pa u Švicarskoj. Njegovu prvu prosidbu je odbila, no naposljetku su se vjenčali 2013. nakon što su u vezi bili više od 26 godina.

Medeni mjesec im je bio kratak. Samo tri tjedna nakon vjenčanja Tina je doživjela moždani udar. Nevoljama tu nije bio kraj. 2016. joj je bio dijagnosticiran rak crijeva. Erwin je ostao uz nju.

‘Bio je pun vjere, optimizma i životne radosti. Uz njegovu sam pomoć pokušala ostati mirna’, ispričala je.

 Tina Turner, Erwin Bach Izvor: imago stock&people / imago stock&people / Profimedia

Umjesto klasične medicine, Tina se izabrala liječiti homeopatijom, no to joj je pogoršalo stanje i uskoro su joj otkazali bubrezi.

‘Posljedice mog neznanja postale su pitanje života i smrti. U tom užasnom trenutku krivnje i samooptuživanja, naučila sam nešto predivno o Erwinu. Nikad mi nije prigovarao zbog moje pogreške. Umjesto toga bio je odan, dobar i pun razumijevanja. Bio je odlučan pomoći mi da ostanem živa’, napisala je Tina.

Upravo on je bio taj koji je supruzi donirao bubreg. Operacija je obavljena u travnju 2017., a Bach se brinuo za nju i kad je njeno tijelo počelo odbijati bubreg.

 Tina Turner, Erwin Bach Izvor: Profimedia

‘Proživjela sam pakao u braku koji me gotovo uništio, no izgurala sam. Znam da je ova medicinska avantura daleko od toga da bude gotova, no još sam tu. Mi smo još tu, bliži nego što sam ikad mogla zamisliti. Dobro dolazi iz zla, radost iz boli. Nikad nisam bila toliko sretna kao što sam danas’, napisala je u memoarima objavljenim godinu dana kasnije.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image