Članovi legendarne grupe ABBA Benny Andersson i Bjorn Ulvaeus otkrili su da se ABBA ipak neće ponovno okupiti kako bi nastupila na idućoj Euroviziji, koja će se održati u njihovoj rodnoj Švedskoj, te da 'nema šanse da se bend uopće pojavi na natjecanju dogodine, a kamoli da nastupi' što baca novo svjetlo na teorije koje su se širile nakon što je švedska predstavnica Loreen odnijela pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu. Naime, neki su tvrdili da je pobjeda Švedske unaprijed određena jer je bila namjera da se za 50. godišnjicu ABBA-ine pobjede na Eurosongu to natjecanje održi u njihovoj državi. 

U intervjuu za britanski BBC Newsnight u srijedu navečer, Benny i Bjorn odbacili su mogućnost da se povodom 50. obljetnice njihove pobjede na popularnom natjecanju s pjesmom 'Waterloo' ponovno okupe na pozornici s kolegicama Agnethom Faltskog i Anni-Frid Lyngstad.

 'Ne želim i ako ja ne želim, neće ni oni htjeti. Isto je za sve nas četvero – ako netko kaže 'ne', to je ne', rekao je Benny Andersson, a s njim se složio i Bjorn Ulvaeus.

'Možemo proslaviti 50 godina ABBA-e bez nas na pozornici', dodao je Ulvaeus.

Nakon što je Šveđanka Loreen ove godine po drugi put pobijedila na popularnom natjecanju i Eurosong ponovno dovela u Švedsku, obožavatelji ABBA-e ponadali su se kako bi to mogla biti savršena prilika da se četvorka ponovno okupi, no čini se kako se to neće dogoditi.

Članovi grupe ABBA
KENNETH THORÉN KTH / AFP / Profimedia 

Iako je osnovana davne 1972., ABBA i danas ima milijune obožavatelja diljem svijeta, a među zvijezde ih je vinula upravo njihova pobjeda na Eurosongu 1974., kada su nastupili s pjesmom 'Waterloo'.

Prije njihova konačnog razlaza 1980-ih, ABBA je prodala oko 385 milijuna ploča, a njihovi hitovi kao što su 'Dancing Queen', 'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Money, Money, Money' i 'Fernando' i danas su dobro znani.

Inače, ABBA je prošle godine održala seriju virtualnih koncerata u Londonu i to u formi digitalnih avatara članova benda u njihovoj verziji iz sedamdesetih, takozvanih 'ABBAtara', a Ulvaeus i Andersson rekli su da su koncerti nadmašili sva očekivanja.