Krajem listopada prošle godine Hrvatsku je šokirala vijesti o smrti našeg proslavljenog redatelja Lukasa Nole koji je preminuo u 59. godini života nakon duge i teške bolesti.

Iza sebe tada je ostavio suprugu Barbaru Nolu, poznatu hrvatsku glumicu s kojom je dobio dvoje djece - Jakova i Maru.

Nakon toga, Barbaru smo rijetko mogli vidjeti u javnosti, ali zato je sada bila jedna gošća Pula Film Festivala koji ove godine slavi svoj 70. rođendan. Traje već nekoliko dana, a na red carpetu se iz večeri u večer nižu elegantna izdanja koja ne zaostaju za velikim svjetskim filmskim festivalima poput Cannesa ili Venecije.

Barbara Nola na Pula Film Festivalu
PFF press 

Barbara Nola na Pula Film Festivalu
PFF press 

Ona koja je apsolutno dominirala svojim kreacijama s crvenog tepiha je upravo Barbara Nola koja je u svakom pojavljivanju blistala.

Od crne čipkaste haljine, do bijele dugačke haljine na jedno rame, najviše je pažnje pokupila biserno bijela haljina do ispod koljena koju je uskladila sa srebrnim sandalama i bijelom ogrlicom oko vrata.

Barbara Nola na Pula Film Festivalu
PFF press 

Prekrasna Barbara pokazala je svoja najbolja izdanja, a ovo joj je bio drugi službeni izlazak u javnost nakon suprugove smrti. Prvi se dogodio u zagrebačkom Teatru Exit kada je u travnju održana promocija zbirke poezije glumice Jelene Miholjević pod naslovom 'Taj glas'. 

Podsjećamo, Lukas i Barbara poznavali su se od školskih dana, a zaljubili su se kad se on vratio iz vojske.

'Kad sam ga upoznala, bila sam infantilna i bez nekog velikog ljubavnog iskustva. Fascinirala me njegova kreativnost jer je pisao pjesme, scenarije, to što je imao bend. Bio je dominantan u društvu, strastvena, snažna i odlučna osoba. Bio je frajer', rekla je Barbara u intervjuu za 24 sata.

Vjenčali su se 1994. godine i zajedno ostali sve do njegove smrti, a ona mu je bila i najveća podrška u dugogodišnjoj borbi s rakom grla, koju je, nažalost, na kraju izgubio.

Više zajedničkih fotografija Lukasa i Barbare Nola, pogledajte u našoj galeriji. 

Story arhiva Ljubavna priča Barbare Nole i Lukasa Nole