Iz arhive su isplivale fotografije bračnog para Nola iz neke davnije i sretnije prošlosti koje istovremeno uveseljavaju i rastužuju.

Barbara i Lukas imali su jednu od najljepših ljubavnih priča na domaćoj sceni koju je prekinula njegove prerana smrt krajem 2022. godine nakon duge i teške bolesti u 59. godini života.

'Svijet je stao, dušo moja', poručila je tada kratko shrvana glumica koja je s cijenjenim i istaknutim redateljem dobila dvoje djece.

Robert Gašpert Sprovod Lukasa Nole, 4.dio

Riječ je o fotografijama iz siječnja 2008. godine sa Zagreb Film Festivala na koji je stigao i poznati par držeći se za ruke.

PXL_020223_98087353.jpg
Igor Kralj/PIXSELL 

Podsjetimo, Barbara i Lukas Nola su se vjenčali 1994. godine, a poznavali su se još od školskih dana.

Barbara Nola i Lukas Nola bili su u braku 28 godina
Story arhiva 

'Uvijek kad me netko pita koja je tajna dugovječnog braka ili veze prva mi je misao da nemam poima. Živiš, voliš se, lijepo ti je i to je to. Valjda smo imali sreće da se zaljubimo zauvijek. Ne znam, ja bez Lukasa ne mogu, nadam se ni on bez mene. Valjda nismo kalkulirali od početka. Oboje smo djeca rastavljenih roditelja i kao takvi smo znali da nitko nikog ne posjeduje, da se ništa ne podrazumijeva i da se u vezi i ljubavi treba davati sve od sebe, a ne samo uzimati. Sigurno nam i pomaže što dijelimo puno interesa kao što su naši poslovi. To je jedan ogromni zajednički svemir u kojem nas dvoje sve dileme strahove i ljubavi dijelimo. Tu su naša obožavana djeca koja nas isto jako vežu, a i prijatelji. Nas dvoje volimo skupa provoditi slobodno vrijeme i možemo satima brbljati o svemu, nikad ne ponestane tema. On je meni najzgodniji, najpametniji i najduhovitiji na svijetu i to je to. Ljubav’, rekla je glumica u ranijem intervjuu za Story.

Ljubavna priča Barbare Nole i Lukasa Nole bila je jedna od najljepših
Profimedia 

Barbara je jednom otkrila i čega se uvijek držala kod odgoja svoje djece.

'Želim da Mara i Jakov u životu traže vrijedne i pozitivne stvari te da se ne boje ljubavi i iskustava koja ih ponekad mogu povrijediti. Odgajam ih onako kako mislim da bih trebala te pokušavam stvari gledati iz njihove perspektive. Nisam stroga mama, zapravo, Lukas i ja se možemo više natjecati u nestrogoći nego strogoći', objasnila je cijenjena domaća glumica.