Barbara i Lukas Nola imali su ljubav kakvu mnogi ne dožive, a toga su bili svjesni njihovi prijatelji i kolege.

'Najljepša stvar koja se pokazala danas na komemoraciji Lukasa Nole i zbog koje smo svi naizmjenično plakali je ta da nisu bitni nikakvi filmovi, nikakva postignuća i nikakve medalje… Danas smo svi bili tužni što je ovako rano i barem na ovom svijetu morala završiti ljubav dvoje ljudi koji su se jako voljeli', napisao je redatelj Dalibor Matanić u objavi na Facebooku.

Svi redom su se složili s Matanićem, a zbog ovakve ljubavi koju svi priželjkuju, nitko nije ostao ravnodušan na Barbarinu neizmjernu tugu tijekom ispraćaja Lukasa na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja ovog petka.

Glumica i redatelj su započeli svoju ljubavnu priču u srednjoj školi. Barbara je bila prijateljica Lukasovog brata Filipa s kojim je išla u razred te su zajedno pohađali glumačku školu Zagrebačkog kazališta mladih.

Barbara Nola, Jakov Nola, Mara Nola na sprovodu Lukasa Nole
Robert Gašpert 

Tijekom ljeta je često boravila u njihovoj kući pokraj Makarske i prvo je na Lukasa gledala kao na starijeg brata, no kada se vratio iz vojske, doživljavala ga je na drukčiji način.

'Kad sam ga upoznala, bila sam infantilna i bez nekog velikog ljubavnog iskustva. Fascinirala me njegova kreativnost, jer je pisao pjesme, scenarije, to što je imao bend. Bio je dominantan u društvu, strastvena, snažna i odlučna osoba. Bio je frajer', rekla je svojedobno za 24 sata.

Barbara i Lukas Nola upoznali su se kao srednjoškolci
Robert Gašpert 

Par se vjenčao 1994. godine, a Barbara je otkrila tajnu njihovog skladnog odnosa.

'Uvijek kad me netko pita koja je tajna dugovječnog braka ili veze prva mi je misao da nemam pojma. Živiš, voliš se, lijepo ti je i to je to. Valjda smo imali sreće da se zaljubimo zauvijek. Ne znam, ja bez Lukasa ne mogu, nadam se ni on bez mene. Valjda nismo kalkulirali od početka. Oboje smo djeca rastavljenih roditelja i kao takvi smo znali da nitko nikog ne posjeduje, da se ništa ne podrazumijeva i da se u vezi i ljubavi treba davati sve od sebe, a ne samo uzimati. Sigurno nam i pomaže što dijelimo puno interesa kao što su naši poslovi. To je jedan ogromni zajednički svemir u kojem nas dvoje sve dileme strahove i ljubavi dijelimo. Tu su naša obožavana djeca koja nas isto jako vežu, a i prijatelji. Nas dvoje volimo skupa provoditi slobodno vrijeme i možemo satima brbljati o svemu, nikad ne ponestane tema. On je meni najzgodniji, najpametniji i najduhovitiji na svijetu i to je to. Ljubav’, rekla je u ranijem intervjuu za Story.

Barbara i Lukas su dobili sina Jakova i kćer Maru te je glumica jednom otkrila čega se pridržavala kod njihova odgoja.

Barbara i Lukas Nola dobili su zajedno dvoje djece
Robert Gašpert 

'Želim da Mara i Jakov u životu traže vrijedne i pozitivne stvari te da se ne boje ljubavi i iskustava koja ih ponekad mogu povrijediti. Odgajam ih onako kako mislim da bih trebala te pokušavam stvari gledati iz njihove perspektive. Nisam stroga mama, zapravo, Lukas i ja se možemo više natjecati u nestrogoći nego strogoći', objasnila je cijenjena domaća glumica.

Inače, sin Barbare i Lukasa, 28-godišnji Jakov krenuo je stopama svog oca te je redatelj i scenarist. Režirao je HRT-ovu igrano-dokumentarnu seriju za djecu 'Najbolji dan' te dva kratka filma 'Kućicu' i 'Kontraofanzivu'. Na seriji 'Čuvari dvorca' svog oca Lukasa našao se na funkciji asistenta režije dok je na filmu 'Tereza 37' bio pomoćnik Danila Šerbedžije.

Mara Nola kći je Lukasa Nole i Barbare Nole
Igor Kralj 

Osvojio je par nagrada, a radio je na scenariju serije Nove TV, 'Na granici'. Kao dječak se bavio i glumom pa se pojavio u reklamama i u filmu, no kasnije je pobijedila njegova ljubav prema poslu njegova oca.

Barbara, Lukas i Jakov Nola
Robert Gašpert 

Kći Barbare i Lukasa, 25-godišnja Mara je završila srednju školu za dizajnera tekstila, a nakon toga je upisala smjer novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti. Ne skriva da je jedna od njezinih velikih ljubavi i moda te se ističe svojim upečatljivim stilom.