Prošlog vikenda održalo se svečano otvorenje Pula film festivala na kojem su se pojavila brojna lica iz filmskog svijeta. Među njima je bila i naša poznata glumica Ivana Roščić koju u posljednje vrijeme ne viđamo često u javnosti. Ovaj put je zaista zablistala i privukla mnoštvo pogleda.

Stigla je u dekoltiranoj crnoj haljini s čipkastim donjim dijelom i nasmiješeno pozirala fotografima.

Ivana Roščić na Pula film festivalu
Saša Miljević/Pixsell 

Podsjetimo, Ivana je prošle godine doživjela ozbiljne zdravstvene probleme i našla se na rubu smrti. Naime, u svibnju prošle godine pretrpjela je prsnuće aneurizmeu mozgu nakon čega je hitno operirana, čime joj je spašen život. O bolnom iskustvu i oporavku Ivana je progovorila za Story.

'Ruptura aneurizme vrsta je moždanog udara i od toga umire velik broj ljudi - poglavito žena. Što se oporavka tiče, dodala bih, imala sam sreće što su moje kognitivne funkcije ostale dobre, iako dva-tri mjeseca nakon operacije nisam dobro vidjela, no i to se korigiralo. Nestale su i neke neurološke smetnje koje sam samo ja prepoznavala. Jedino jako reagiram na promjene vremena zbog čega patim od glavobolje, ali za to imam lijekove. Oporavak je kod svakoga individualan, kod mene je išlo brže. Svi smo drukčiji', rekla je Ivana.

undefined
Robert Gašpert 

Inače, Ivana se nedavno prisjetila traumatičnog događaja i otkrila da je povjerovala u prvu dijagnozu, danas ne bi bilu tu.

'To jutro odvela sam djecu u vrtić, otišla u dućan, kihnula i kako sam kihnula tako me je stravična bol presjekla kroz glavu. Uspjela sam jedva doći do najbližeg kafića jer su mi ruke i noge počele otkazivati te sam se počela grčiti. Poslije sam saznala da su to bili epileptični napadaji zbog obilnog krvarenja u mozgu. Uz to sam i povraćala. Dok sam čekala hitnu pomoć, došli su kolega Roko Sikavica i moj suprug Marko, a kad je došla hitna, liječnica je zaključila da imam napadaje panike, rekla mi je da mi je bolje da idem kući i dala mi dvije injekcije za smirenje. Suprug Marko nosio me na rukama jer nisam mogla hodati, i sreća da je bio priseban te zaključio da to nisu napadaji panike nego da mi doista nije dobro i da mi treba pomoć’, opisala je u intervjuu za Večernji list.

Domaća glumica priznala je i kako je nakon nesretnog događaja počela dobivati panične napadaje.

'Lagala bih kad bih rekla da nemam nikakav strah, neočekivano mi se strah uvukao u kosti otkad sam izišla iz bolnice jer sam se počela osjećati nesigurno. Dogodili su mi se jaki panični napadaji koji su me izbijali iz cipela. Isprva sam si govorila: 'Živa sam, dobro je, idemo dalje', no očito je psiha naknadno reagirala. Zato mislim da kome je potrebna, važno je imati psihološku pomoć pa nisam oklijevala, odmah sam potražila stručnjaka', ispričala je glumica.