Možda jest zvijezda realityja, ali Tori Spelling nikada nije postigla slavu sestara Kardashian. Umjesto da izgradi carstvo vrijedno više milijardi dolara, Tori je s godinama protratila svoje bogatstvo i sada živi sa svoje petero djece u jeftinom hotelu pokraj autoceste.

Obožavatelji su ostali zbunjeni nakon što su Torine financijske nevolje dospjele u javnost, pogotovo jer je njezin otac, slavni producent Aaron Spelling, bio jedan od najbogatijih producenata kad je preminuo.

Aaron Spelling i Tori Spelling
Globe Photos / Zuma Press / Profimedia 

Poznato je da je kao tinejdžerica živjela u drugoj najvećoj rezidenciji u cijelom Los Angelesu - prostranoj kući koja se proteže na više od 55.000 četvornih stopa i sadrži 123 sobe, uključujući 14 spavaćih soba, 27 kupaonica, kuglanu, noćni klub, frizerski salon i muzej za majčinu zbirku lutaka.

Odrastala je okružena s 20 članova osoblja koji su se brinuli o njoj i odmalena se družila s holivudskom elitom, pohađajući glamuroznu privatnu školu u koju je išla s mnoštvom drugih zvijezda.

Obožavatelji su mislili da će Aaron svojoj kćeri ostaviti više novca za život ili ulaganje, no pokazalo se da njegovo ogromno bogatstvo nije otišlo njegovoj djeci, ni Tori ni njenom bratu Randyju. 

Koliko Tori Spelling stvarno ima novca?

S obzirom na nove informacije, njezino se bogatstvo u posljednjih nekoliko godina drastično smanjilo. Glumica Beverly Hillsa 90210 imala je oko 1,5 milijuna dolara 2022. godine, a od tada joj je ostalo samo 250.000 dolara.

Međutim, Spelling radi na povećanju svog bogatstva. To čini dobivanjem više pratitelja na društvenim mrežama kako bi postala uspješna influencerica, navodi 'The Sun', a ima i vlastiti podcast s Jenny Garth koji joj donosi određenu zaradu. Između toga i javnih istupa, Tori se bori da osigura da njezino petero djece bude zbrinuto budući da njezin bivši suprug McDermott nema prihoda i priča se da ne pridonosi svojoj obitelji.

Tori Spelling potrošila je desetke tisuća dolara na iznajmljivanje prije nego što se konačno skrasila u kući 2020. Međutim, obitelj je nedavno otkrila da je kuća renovirana i da je na prodaju, te da sada moraju sami pronaći mjesto za život za sebe i svoju djecu, usred razvoda od Deana McDermotta, koji se iselio iz obiteljske kuće prije nego što su oni našli dom za novi život.

Gdje je završio novac njezina oca?

Aaron Spelling bio je vrijedan 600 milijuna dolara kada je umro 2006. Ako u obzir uzmemo inflaciju, 600 milijuna dolara koliko je Aaron vrijedio u to vrijeme sada bi bilo gotovo 800 milijuna dolara - da je sve ušteđeno.

Poznato je da je Tori najveći dio svog nasljedstva potrošila u kratkom roku jer je od djetinjstva naučila živjeti na visokoj nozi. Ali tko bi mogao dobiti ostatak imanja pokojnog Spellinga? Ispostavilo se da je njegova žena - Torina mama, Candy - dobila lavovski dio tog bogatstva, a poznato je da su Tori i Candy nakon toga zahladile odnose

Pa gdje je nestao ostatak bogatstva i tko je žena Aarona Spellinga - Candy?

Candy Spelling, rođena Marer, udala se za Aarona davne 1968. godine. Zajedno su dočekali Tori i Randyja i ostali u braku više od tri desetljeća.

Aaron Spelling i Candy Spelling roditelji su glumice Tori Spelling
Profimedia 

Zanimljivo, nema mnogo podataka o prošlosti Candy Spelling. Zapravo, jedine informacije koje se mogu naći o njoj na Wikipediji pokrivaju njezinu karijeru i život nakon suprugove smrti.

Candy je napisala autobiografiju i memoare, producirala i glumila u dva reality showa HGTV-a, počela producirati brodvejsko kazalište (glumi Daniel Radcliffe) i još mnogo toga. I iako je stavila Spellingovu vilu na prodaju nekoliko godina nakon što je Aaron preminuo, čini se da Candy zapravo nije ni dirala novac. No, gotovo je dobila od pokojnog supruga nakon njegove smrti, zbog čega su se obožavatelji zapitali gdje je to bogatstvo danas i zašto ne pomaže svojoj kćeri?

majkom
Profimedia 

Candy je dobila većinu novca, a mnogi izvori kažu da ona dijeli 'većinu' imanja. Budući da je Tori i Randyjev udio bio manji od 3 posto ukupnog iznosa, znači li to da je Candy stavila u džep ostalih 97 posto - 580 milijuna dolara?

Očito nije tako. Izvori sugeriraju da je Aaron Spelling ostavljao novac raznim drugim ljudima, uključujući i one izvan njegove obitelji. Iako je njegova supruga primila većinu Aaronovog novca, i drugi su ljudi dobili dio novca i to ne tako male svote.

Kome je još Aaron Spelling ostavio novac?

Izvori sugeriraju da su članovi izvan obitelji bili uključeni u Aaronovu oporuku, uključujući osoblje iz vile u kojoj su živjeli.

Dekorater interijera navodno je dobio 50.000 dolara, dok je sobarica dobila oko 25.000 dolara. Izvori također tvrde da je Aaron u svoju oporuku uključio klauzulu bez nadmetanja, što je značilo da će, ako Tori, Randy ili bilo tko drugi ospori oporuku, izgubiti svoje relativno oskudno nasljedstvo.

Istodobno, mnogi se nisu slagali s Aaronovom odlukom da većinu imanja ostavi Candy. Ona i Tori dugo su se svađale i ni danas nisu u dobrim odnosima, što je značilo da je Tori uglavnom bila isključena iz svega nakon što je ostala bez novca. Ipak, Candy je možda natjerala Tori da nauči upravljati svojim financijama na teži način.

Tori Spelling živi u motelu
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Gospođa Spelling je citirala da su navike trošenja njezine kćeri izvan kontrole, pa možda na ovaj način svoju odraslu kćer podučava lekciji koju je odavno trebala naučiti iako mnogi smatraju da je to ona.

Nedavno je bivša glumica Beverly Hillsa 90210 snimljena je kako sa svojih petero djece napušta motel od 100 dolara po noćenju, a sada se svi pitaju što će dalje biti sa slavnom glumicom i njezinom djecom.