Omiljena domaća glumica Sanja Vejnović proslavila je svoj 62. rođendan, a tom je prilikom pratitelje na društvenim mrežama počastila fotografijom s kćeri Martom Evom.

Martu Evu, koja ima 25 godina, nemamo često prilike vidjeti, a Sanja ju je dobila u braku s bivšim suprugom, Goranom Mećavom s kojim se glumica često pojavljuje u javnosti iako su se razveli još 2015. godine.

U 30-godišnjem braku su, osim Marte Eve, dobili i sina Andreja. Svojedobno se šuškalo da su ponovno skupa, ali nijedno od njih navode nije htjelo komentirati.

U nastavku smo se prisjetili još odraslih kćeri poznatih Hrvatica i Hrvata koje su postale prave ljepotice.

Tara Balent

21-godišnja Tara kći je Ive Todorić i Hrvoja Balenta. Najstarija unuka Ivice Todorića se ne voli baš eksponirati, no pozornost je povremeno privukla ekstravagantnim haljinama, a kako nerijetko nosi kreacije Matije Vuice, dizajnerica bi povremeno podijelila poneku njenu fotografiju.

Fotografije s Tarom također povremeno dijeli njena majka Iva, a jednu od rijetkih zajedničkih fotografija poduzetnica je podijelila u ožujku ove godine kad je Tara proslavila svoj 21. rođendan i tom joj je prilikom uputila nježne riječi.

Koliko me bog voli znam po tome što m je dao tebe Tara prije točno 21 godinu. Anđela u ljudskom obliku. Hvala ti što mi svakim danom pokazuješ kako da budem još bolja osoba. Mama ti želi da ti put kojim ideš bude lagan, a kad zastaneš, nauči na tome i kreni dalje. Koliko te volim samo moje srce zna, a nadam se da dio uspiješ i osjetiti’, napisala je mama Iva uz fotografiju.

Maja Lena Lopatny

Iako se posljednjih godina pritajila i uživa u miru daleko od javnosti, 32-godišnja Maja Lena Lopatny, kćer naše proslavljene glumice Mije Begović i pokojnog vaterpolista Ronalda Lopatnyja, povremeno se oglašava na Instagramu na kojem je prati preko 11 tisuća ljudi.

Maja Lena živi na Korčuli i radi u marketinškom odjelu jednog odmarališta, a na društvenim događanjima u Zagrebu pojavljuje se rijetko.

Lana Radeljak

Puno pozornosti javnosti privlači i rođakinja Maje Lene, 23-godišnja Lana Radeljak. Lana je kći Mijine sestre, tragično preminule glumice Ene Begović. Ena je Lanu dobila u braku s poznatim poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom.

Lana Radeljak na špici
Robert Gašpert 

Nažalost, Lana se već kao beba našla u centru pozornosti javnosti jer joj je, kad je ona bila stara samo 45 dana, majka poginula u prometnoj nesreći na otoku Braču gdje je ispala iz automobila koji je klizio nizbrdo i zadobila frakture lubanje i ozljede na mozgu od kojih je preminula.

Puno je se spominjalo i u kontekstu razvoda njenog oca Dikana s voditeljicom Vlatkom Pokos, kad je Dikan tvrdio da je Vlatka tukla malu Lanu, optužbe koje je on nedavno i ponovio.

Samozatajna Lana drži se podalje od medija, a svoje društvene mreže drži zatvorenima za širu publiku. Mlada i uzorna ljepotica danas studira u Milanu na Sveučilištu Bocconi. Tamo je odabrala smjer ekonomiju i menadžment.

Na društvenim se mrežama oglašava vrlo rijetko, a uz njene se fotografije često nađu komentari o velikoj sličnosti s njenom majkom koja je bila na glasu kao velika ljepotica.

Jana Vrdoljak

Kći Ivane Vrdoljak Vanne donedavno se uopće nije pojavljivala u medijima, a onda je imala televizijski debi u emisiji Dalibora Petka.

Ivana Vrdoljak i Jana Vrdoljak zajedno su gostovale u emisiji.
Privatna fotografija 

22-godišnja Jana pojavila se u maminom spotu 'Puna memorija', a pjevačica je nedavno za Story otkrila da ni nju, kao ni njezinog brata slava ne zanima.

'Moja djeca nisu impresionirana svijetom poznatih. Ne privlači ih to, ali pozdravljaju sudjelovanje u nečemu što im voli član obitelji i čemu je posvećen. Luka završava studij povijesti i kroatologije, posvećen je tome. Jana studira komunikologiju. Važno mi je da ne lutaju i ne budu bezvoljni. Mislim da u svakoj zemlji postoji nešto što građane živcira pa tako i nas. Nastojim im skrenuti pozornost na to da kao pojedinci svojim primjerom i stručnošću svijet i život možemo učiniti boljim i moralnijim. Zemlju i društvo stvaramo mi. I sama u granicama svog talenta stvaram glazbu koja je mnogima inspirativna i negdje dodiruje. Ne bavim se ničim fatalnim ni vitalnim, ali ako nekome bojim život lijepim bojama - super', rekla je Vanna.

Ema Gračan

21-godišnja Ema Gračan, kći nekadašnje Kraljice svijeta Daniele Gračan i nogometnog trenera Nenada Gračana, od majke je naslijedila neizmjernu ljepotu.

Ema Gračan.jpg
Ivor Mažar 

Ema je 2018. odnijela titulu Kraljice Hrvatske i bavi se modelingom te studira stomatologiju, a na prošlogodišnjem Hall of Fameu, na koji je stigla s majkom otkrila nam je da joj usporedbe s bivšom Kraljicom svijeta samo laskaju.

Daniela Gračan i Ema Gračan na Story Hall of Fameu
Robert Gašpert 

Meni je jako drago što je moja majka i dalje tako lijepa i blista i drago mi je što me uspoređuju s njom. Meni je to stvarno kompliment kad mi kažu da nalikujem na mamu’, ispričala nam je tad Ema između ostalog.

Leticija Kovač

Anica i Robert Kovač dobro su poznati cijeloj hrvatskoj javnosti pa nije iznenađujuće ni da i njihova djeca izazivaju pozornost, koliko god da se rijetko pojavljivala, a osobito je mnoge ljepotom očarala njihova 19-godišnja kći Leticija.

Leticija Kovač i Anica Kovač
Igor Soban/PIXSELL 

'Leticija je imala talent za nogomet, a Robert je smatrao da je to sport samo za muškarce. Eto, zbog toga mi je žao, ali razumijem ga kao oca, želio je da njegova kći bude lijepa, fina...', rekla je Anica u ranijem intervjuu. 'Htio sam je zaštititi', nadovezao se Robert o kćeri.

Anica Kovač i Leticija Kovač
Mario Poje 

Ljubav prema nogometu se kod Leticije zadržala i u odrasloj dobi pa je ove godine javnosti predstavila svoje trenirke s detaljem šahovnice.

Iva Čagalj

Još jedna ljepotica koja je privukla puno pozornosti ove godine je Iva Čagalj, najstarija kći pjevača Joška Čagalja Jole i Ane Čagalj.

Iva je nedavno proslavila 16. rođendan, a njena mama objavila je fotografiju s proslave na kojoj Iva pozira u maloj crnoj haljini sjedeći na klupici ispred aranžmana od ružičastih, zlatnih i crnih balona.

Inače, Jole je poznat kao obiteljski čovjek, a osim Ive, on i supruga imaju još dvije kćeri, Emu i Tiju, te sina Ivana.

'Svjesna sam da s brojem djece izlazimo izvan nekih hrvatskih standarda. Ali smatram se običnom mamom. Ni po čemu nisam posebnija ni bolja od drugih. Imate majki s osmero djece, one koje se bore za život s dva posla i jednim djetetom. Nitko nije ni važniji niti manje vrijedan. Ne diram ni u koga, nije mi ni teže ni lakše nego drugima', rekla je Ana u intervjuu za Story.

Ariana Kopljar

Svojom ljepotom plijeni i kći našeg poznatog televizijskog lica Saše Kopljara, Ariana.

Ariana Kopljar bavi se manekenstvom, a s obzirom na to da je tek zakoračila u dvadesete godine, vjerujemo kako ćemo o njoj tek čuti. Mlada ljepotica je 2016. postigla dosad najveći modni uspjeh kada je prošetala pistom na modnoj reviji kuće Dior koja je održana u Blenheimovoj palači u Londonu. Ariana je nosila i kolekciju Dior Cruise 2017. godine s Bellom Hadid, mlađom sestrom manekenke Gigi Hadid.

Ariana Kopljar na špici
Robert Gašpert 

Plavokosa ljepotica ima agencije u Londonu i Milanu, a mama Renata i tata Saša ne skrivaju ponos na svoju mezimicu.

Već se prije londonske revije Ariana počela penjati ljestvicom modnog uspjeha, osobito kada je osvanula u modnom editorijalu magazina The Greatest. I modna Biblija, Vogue, pisao je o njoj i uvrstio je među najljepša nova lica na modnim pistama.

Ariana Kopljar je kći televizijskog voditelja Saše Kopljara
Colors model management 

'Imam najbolje roditelje koji me podržavaju u svemu što me zanima, čime se bavim i čime bih se voljela baviti. Njima je taj svijet jako zanimljiv i znam da bi bili jako ponosni kada bi vidjeli da jednoga dana uspijem biti dio toga’, rekla je Ariana u intervjuu za Story.

Mia Majoli

Odrasla je i Mia Majoli, kći Ive Majoli i Stipe Marića. Iva nam je prošle godine ustupila fotografiju na kojoj pozira s prelijepom kćeri Mijom koja ima 16 godina, a tom je prilikom otkrila poneki detalj o njoj u velikom intervjuu za Story.

‘Ponosna sam na nju jer smatram da danas mladim generacijama nije lako. Mia je odlična u školi, voli sport, tenisom se intenzivnije bavila dok je bila mlađa, sada je to samo rekreativno. Bilo bi mi drago da ostane u sportu. Što se kaže, u zdravom tijelu - zdrav duh. Pogotovo kod mladih generacije koje više zanimaju tehnologija, mobiteli i društvene mreže. I to se mora djelomično pratiti, ali važno je djeci usaditi disciplinu, red i odgovornost. Mislim da je sport pravi izbor za to.

Iva Majoli s kćeri Mijom koju je dobila u prvom braku sa Stipom Marićem
Privatna fotografija 

Na pitanje kakvom se mamom smatra, Iva je odgovorila:

‘To je stvarno teško reći. Smatram da istinsko pravo na tu ocjenu ima samo Mia. Mogu reći da se uvijek trudim biti što bolja, bez obzira na to što smatram da svako dijete mora graditi svoju samostalnost - Mia zna da se u svakom trenutku može pouzdati u mene, da sam njezin emocionalni i životni oslonac. Naravno, sigurno mi zamjera milijun stvari, ali mislim da ipak osjeća i zna koliko mi je važna. Veselim se ljetnim praznicima i kvalitetnom vremenu s njom.’

Odgovorila je i na pitanje o tome kakav odnos mlada Mia ima s ocem, njenim bivšim suprugom Stipom Marićem.

‘Iako on živi u inozemstvu, vide se koliko god je to moguće. Imaju dobar –odnos’, rekla nam je Iva.