Rijetko koji bivši poznati par uživa toliku pozornost javnosti toliko dugo nakon prekida kao Barbara Kolar i Robert Ferlin.

Kad su se početkom 2022. bivši partneri susreli u showu ‘Zvijezde pjevaju’ koji je ona vodila, a on bio jedan od natjecatelja, svi su se odmah prisjetili njihove veze koja je trajala pet godina. Oni su se i sami šalili na taj račun.

Barbara Kolar i Robert Ferlin bili su u vezi pet godina
Screenshot HRT 

'Ajde, ovo je pandemijska mjera, biži od mene ća', rekla je Barbara bivšem partneru u posljednjoj emisiji. 'Nije ti ovo prvi put da si mi to rekla!', odgovorio joj je on i nasmijao mnoge.

Urnebesan je bio i trenutak kad je na kraju izvođenja pjesme ‘Mila’ Psihomodo popa njegov mentor Mario Lipovšek Battifiaca otpjevao ‘Barbara draga, nek si se riješila tog vraga’ na što ga je iznenađeni Ferlin pitao: ‘Jesi ti normalan?’.

Upoznali su se kad je Robert Barbaru ugostio u jednoj emisiji na Radio Rijeci, ali svoju su vezu skrivali od javnosti. Nisu se o tome oglašavali ni kad su 2006. počele glasine o njihovom prekidu.

Godinu dana ranije, dok su Robert i Barbara još bili par, nastala je i ova fotografija, koja je nedavno isplivala iz Pixsellovih arhiva. Fotka Barbare i Roberta s mikrofonima u ruci nastala je u srpnju 2005. godine na Hvaru tijekom snimanja HRT-ove emisije ‘Malo misto’.

Barbara Kolar i Robert Ferlin 2005. godine
Jurica Galoić/PIXSELL 

Iako o Barbari nije govorio dok su bili zajedno, u prošlogodišnjem intervjuu za Story Ferlin nije štedio pohvale na njen račun.

Barbaru ne mogu više nahvaliti. Bio sam s njom godinama, nije li to dovoljna hvala? Zezam se, naravno. Osim što fantastično izgleda, još više kod nje cijenim to što je najbolja voditeljica u Hrvata. Ima savršenu dikciju, zvonki glas. Andrej Baša jednom je prilikom rekao da je nevjerojatno koliko joj se svako slovo razumije. A toga nema. I ja sam radijski voditelj i znam da nisam tako čist’, rekao nam je Robert.

Situaciju u kojoj su na račun bivše veze stekli veliku pozornost u intervjuu za Story komentirala je i Barbara kojoj je to bilo smiješno.

Barbara Kolar i Robert Ferlin bili su u vezi pet godina
Slavko Midžor / Pixsell 

‘S njim i Marijem sam, baš kao i s ostalim natjecateljima, komunicirala gotovo isključivo tijekom proba i emisija. No odrasli smo ljudi koji se nisu razišli u zloj krvi pa nema razloga sumnjati da bismo i izvan svjetala pozornice lako našli zajednički jezik za šalu i smijeh. Moram ipak priznati da mi je interes javnosti u smislu našeg eventualnog emotivnog odnosa 16 godina kasnije, iako očekivan, bio pomalo smiješan - nakon toliko vremena nema smisla podgrijavati ni sarmu, a kamoli davno potrošene osjećaje', zaključila je.