Princeza Charlotte, punim imenom Charlotte Elizabeth Diana, drugo je dijete princa Williama i Kate Middleton, rođena je 2. svibnja 2015. godine u Londonu.

Iako je mnogi uspoređuju s njenom prabakom Elizabetom, ali i bakom Dianom, fotografija koju je napravila umjetna inteligencija pokazuje da danas osmogodišnja Charlotte za deset godina neće nalikovati nijednoj od njih.

Mnogi su oduševljeni slikama, a zbog prizora mlade princeze s tijarom na glavi, u bijeloj raskošnoj haljini. Neki su istaknuli da je po njima Charlotte mkopija svog oca, dok druge više podsjeća na Kate Middleton.

Charlotte je privukla pažnju na krunidbi svog djeda Charlesa, kad je nosila bijelu haljinu i plašt d svilenog krep-satena boje slonovače, koji potpisuje Alexander McQueen. Njen outfit sličio je na onaj njene majke, koji potpisuje isti dizajner.

Charlotte se zaboravila nakloniti pomajci svog oca, kraljici Camilli na koncertu koji se održao povodom krunidbe. Dok su pored Williama, Kate i njihove djece prolazili Charles i Camilla svi su se dvaput naklonili, osim djevojčice koja se naklonila djedu, a onda zaboravila da iza njega dolazi njegova supruga.

Naime, pravilo je da se članovi obitelji klanjaju onima koji su titulama iznad njih, a sad je Camilla ta koja je na vrhu. Dok je za djeda izvela najbolji mogući naklon, Charlotte se nakon njegova prolaska zagledala i zaboravila da se mora ponovno nakloniti.

Ipak, čini se da djevojčici nije ništa zamjerila, jer ju je u prolazu lagano potapšala po ramenu. Charlotte joj se na to nasmiješila.