Georgeu Clooneyu (62) vjerojatno nisu predviđali holivudsku karijeru i veliki uspjeh, pogotovo kad je kao tinejdžer dobio Bellovu paralizu (op.a. privremena paraliza facijalnog živca), zbog čega mu je jedna strana lica bila 'oduzeta'. Zadirkivali su ga u školi zbog 'čudnog izgleda', ali iz svega je izvukao i nešto pozitivno. Naučio se šaliti na svoj račun.

George Clooney
Profimedia 

Nakon srednje škole je upisao novinarski fakultet, ali ga nikad nije završio već je sreću okušao u Hollywoodu. Spavao je kod prijatelja, nije imao ni za autobusnu kartu, a na audicije je išao biciklom kojeg je posuđivao. Za život je zarađivao tako što je prodavao ženske cipele, punio police u dućanima i radio građevinske poslove jer do onih glumačkih nije mogao doći. Uglavnom su to bile nebitne uloge u nepoznatim sapunicama.

George Clooney
Profimedia 

Krajem 80-ih bio je u vezi s glumicom Kelly Preston, a onda se oženio s Talijom Balsam. Brak nije dugo potrajao, razišli su se nakon manje od 2 godine, iako je brak finaliziran 1993. Glumac je tada javno rekao kako više nikad neće stati pred oltar i da ne želi imati djecu. 

George Clooney bio je na glasu kao veliki zavodnik, a brak mu je bio odbojan
Profimedia 

S 33 godine dobio je ulogu u seriji 'Hitna služba' i zbog toga preko noći dobio status seks simbola, a magazin People ga je 1997. i 2006. godine proglasio najseksepilnijim muškarcem na svijetu. Tada je imao brojne ljubavne veze pa su ga povezivali s Cameron Diaz, Charlize Theron, Lucy Liu...

Amal Clooney otkrila jelovnik kojem duguje vitku liniju
Profimedia 

Tek 2013. upoznao je ljubav svog života. Odvjetnica Amal Alamuddin (45) očarala ga je na prvu, a zaprosio ju je nakon što su hodali 6 mjeseci. Tada je imala 35 godina, a on 52. Napravio im je večeru, upalio radio, natočio šampanjac i sakrio prsten. Nakon što je kleknuo i pitao je hoće li se udati za njega, nije mu odmah odgovorila. Trebalo joj je 25 minuta da mu kaže 'da'.

Amal Clooney
Story 

Vjenčali su se 2014. u Veneciji, a pozvali su obitelj i najbliže prijatelje. Tri godine kasnije Amal je rodila blizance, Ellu i Alexandera. Tek kad je postao obiteljski čovjek, istaknuo je, shvatio je koliko je njegov život ranije bio prazan. 

Amal Clooney i George Clooney ima dvoje djece
Profimedia 

'Obitelj mi je sve. Daju mi osjećaj pripadnosti, dom i bezuvjetnu ljubav - sve ono za što sam mislio da bih mogao dobiti od dobre karijere i psa. Amal i ja smo sjajan tim. Nikad se nismo posvađali, imamo divan život. Da mi je netko kad sam bio mlađi rekao da će mi se nakon 50. dogoditi najljepši dio života, nasmijao bih se jer sam smatrao da si s 50 zapravo mrtav. Sad mislim da ni sa 60 nisi toliko star. A oko 70. rođendana ću se već malo zamisliti', našalio se glumac.

Kako se Clooney mijenjao kroz godine pogledajte u galeriji: 

Profimedia George Clooney kroz godine