Bivša supruga milijardera Bernieja Ecclestonea, Riječanka Slavica Ecclestone, proživjela je pravu dramu. U noći sa subote na nedjelju u njezinoj kući u Gstaadu u Švicarskoj napala su je dvojica maskiranih muškaraca, doznao je Večernji list iz izvora bliskih Slavici.

Slavica nije jedina poznata Hrvatica koja se našla na meti lopova. Istu agoniju prošli su Severina, Maja Šuput, Domagoj Vida...

U srpnju prošle godine pljačkaši su provalili je u kuću hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide te njegove supruge Ivane u zagrebačkim Šestinama. Kako su tada pisali mediji, iz kuće je odnijet nakit i druge dragocjenosti navodno ukupno vrijedne više od 4,5 milijuna kuna.

Opljačkani poznati Hrvati
Robert Gašpert Ivana Vida

'PU zagrebačka zaprimila je prijavu provale na području Centra. Prema do sada prikupljenim saznanjima nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 28-godišnjakinje te otuđio nakit, a provala je izvršena u razdoblju od 24. do 27. srpnja. Materijalna šteta je neutvrđena, a cijeni se većom. Na mjestu događaja proveden je očevid, a kriminalističko istraživanje je u tijeku', izvijestila je tada policija.

Ivana Vida opljačkana je i u lipnju 2018. godine, u vrijeme utamice Hrvatska – Island na SP-u u Rusiji, kad su lopovi provalili u njezin automobil Range Rover i ukrali joj novac. Da je opljačkana, a i da je njezin automobil provaljen shvatila je tek ujutro kad je sina Davida vodila u vrtić.

Domagoj Vida i Ivana Vida zajedno su 10 godina .jpg
Instagram 

'To se dogodilo nakon utakmice, vjerojatno u noći. No, najgore od svega je što se alarm nije uključio pa sam sigurna da se radi o profesionalnom provalniku. Na autu je razbijeno staklo, a vide se i tragovi odvijača kojim je provaljivano. Što se dogodilo vidjela sam ujutro dok sam sina krenula odvesti u vrtić i to je bila prva scena koja me dočekala nakon buđenja. Stvarno je to bio ružan osjećaj', ispričala je tada.

U lipnju 2021. dvojica provalnika su upala u Severinin dom u Bijeničkoj ulici na Srebrnjaku. Kako se u to vrijeme u stanu nalazila njena kućna pomoćnica, lopovi su je vezali i odnijeli dragocjenosti.

Severina
Robert Gašpert 

'U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u stanu koji je u vlasništvu ženske osobe (49) počinjeno je kazneno djelo razbojništva nad ženskom osobom u starosti 65 godina od strane dva zasad nepoznata počinitelja uz uporabu tjelesne snage. Tom prilikom je otuđen nakit. Materijalna šteta se još utvrđuje. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje u svrhu pronalaženja počinitelja', izvijestila je policija.

Počinitelji su upali u stan kad su Severina i njezin menadžer Tomica Petrović izašli, no nisu očekivali da bi u stanu mogla biti spremačica. Ona pak policiji nije mogla dati njihove opise jer su vrlo brzo napustili stan.

Srpski mediji pisali su da su lopovi odnijeli dragocjenosti u vrijednosti od čak 300 tisuća eura.

Maja Šuput ima sve što poželi
Nela Fell 

Maju Šuput je nakon povratka s odmora u Meksiku 2017. godine dočekalo ružno iznenađenje. Lopovi su upali u njezin stan i odnijeli tehničku opremu, novac i nakit u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. U stan su joj navodno provalili sa stražnje strane zgrade, a ušli kroz obijeni prozor.

Maja je neugodno iskustvo doživjela i na odmoru na Mauricijusu početkom ove godine. Dok je sa sinčićem Bloomom i suprugom Nenadom bila na večeri u restoranu unutar resorta, lopovi su joj iz bungalova odnijeli brendiranu torbicu i vrijedni sat, Nenadov dar. Ubrzo joj se opljačkano, vrijedno 23.0000 eura, vratilo.

Bivša voditeljica, 44-godišnja Nikolina Ristović ljetovala s obitelji u vili u Kaštel Starom, iz koje ih je, kako je tvrdila, suprug vlasnice izbacio i otuđio im osobne dragocjenosti u vrijednosti od skoro 300 tisuća eura. On je pak tvrdio da ih je izbacio zato što su mu uništili vilu.

Snježana Mehun je opljačkana u rujnu 2014. godine. Ona i njezin sin izišli su tek na sat, dva, a provalnici su upravo tada opelješili stan i olakšali je za 250.000 kuna.

Opljačkani poznati Hrvati
Story 

Možda najbizarniju pljačku doživio je poznati zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Nepoznati počinitelji su mu krajem rujna 2009. provalili u kuću te ukrali novac, satove i automobil BMW X6. Potom je netko od njih nazvao odvjetnika te mu rekao da je automobil na određenoj lokaciji u Gajnicama. Pavasović je automobil BMW X6 pronašao te večeri nešto prije ponoći u Susedgradu u Ulici Male Putine. Tri ručna sata i tisuću kuna gotovine lopovi Pavasoviću nisu vratili.