Naš glumački par, Anja Šovagović Despot i Dragan Despot, zajedno su već desetljećima, a imaju jednu od najljepših ljubavnih priča.

Njih dvoje upoznali su se u ranoj mladosti i odmah su znali da su stvoreni jedno za drugo, no početak njihove ljubavi morao je pričekati jer je Anja tad imala samo 15 godina, a Dragan sedam više.

Prvi se susret dogodio 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je Dragan, koji je tad studirao na Akademiji dramskih umjetnosti, igrao glavnu ulogu u predstavi 'Romeo i Julija'.

'Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni', prisjetio se Dragan prvog susreta sa svojom današnjom suprugom, a njegove riječi prenosi Večernji list.

Druga se prilika također dogodila u Dubrovniku, kad je Anja bila na drugoj godini akademije. Par je tad iznenada prohodao, a još veće iznenađenje bilo je njihovo vjenčanje koje su odlučili 'obaviti' nakon četiri dana veze i to u tajnosti, te su svojim postupkom šokirali i svoje obitelji. Anjin otac Fabijan Šovagović se navodno protivio da se Anja uda za glumca, iako mu je Dragan osobno bio simpatičan, a Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

'Sjećam se kada je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, gdje su moji roditelji stanovali, samo je kratko rekla: ‘Krasnog ste momka dobili u familiju’, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno', opisala je Anja prvi susret s budućom svekrvom.

Da je par, usprkos svemu, donio dobru odluku i da je ljubav pobijedila sve prepreke dokazuje i činjenica da su 2011. obnovili bračne zavjete, a u sretnom braku uživaju i danas.

Anja, koja povremeno voli podijeliti pokoji trenutak iz njihovog privatnog života na društvenim mrežama, ovaj put je podijelila njihove fotografije na kojima se zaljubljeno gledaju i ljube te tako dokazala da su u svojim šezdesetima jednako zaljubljeni kao na počecima.

Dragan i Anja imaju dvoje djece, sina Josipa i kći Anu koja se često s majkom pojavljuje na javnim događanjima, a pozornost privlači i atraktivnim izgledom.

Više fotografija Anje i Dragana pogledajte u galeriji:

Story, Story arhiva Anja Šovagović Despot i Dragan Despot kroz godine