Jedan od omiljenih domaćih javnih parova su Anja Šovagović Despot i Dragan Despot koji imaju zaista neobičnu, ali predivnu ljubavnu priču.

Poznato je da su se prvi put susreli i zaljubili kad je njoj bilo samo 15 godina, a on je bio sedam godina stariji, pa su za početak svoje veze morali pričekati neko vrijeme, no zato, kad su se jednom spojili, više se nisu razdvajali.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot su se vjenčali nakon četiri dana veze
Story 

Prvi susret odigrao se 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je Dragan, koji je tad studirao na Akademiji dramskih umjetnosti, igrao glavnu ulogu u predstavi 'Romeo i Julija'.

'Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni', prisjetio se Dragan prvog susreta sa svojom današnjom suprugom, a njegove riječi prenosi Večernji list

Prilika je došla nekoliko godina kasnije kad je Anja bila na drugoj godini Akademije, a par je iznenada prohodao i još se iznenadnije odlučio vjenčati.

Vjenčanje su odlučili 'obaviti' nakon četiri dana veze i to u tajnosti, te su svojim postupkom šokirali i svoje obitelji. Anjin otac Fabijan Šovagović se navodno protivio da se Anja uda za glumca, iako mu je Dragan osobno bio simpatičan, a Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot zaljubili su se kad joj je bilo 15
Story arhiva 

'Sjećam se kada je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, gdje su moji roditelji stanovali, samo je kratko rekla: ‘Krasnog ste momka dobili u familiju’, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno', opisala je Anja prvi susret s budućom svekrvom.

Nagla odluka se pokazala ispravnom pa su i danas u sretnom braku, a 2011. godine su obnovili zavjete. Par rijetko imamo prilike vidjeti zajedno, a Anja je prije nekoliko dana svojim pratiteljima na Instagramu priuštila jednu zajedničku fotografiju s proslave rođendana na kojoj se par i modno uskladio.

Anja i Dragan imaju dvoje zajedničke djece, kći Anu i sina Josipa. Ana je već poznata javnosti jer se s majkom često pojavljuje na javnim događanjima, gdje pozornost privlači atraktivnim izgledom.

Njenog brata Josipa hrvatska javnost gotovo nikad nema prilike vidjeti i o njemu se zna vrlo malo. Međutim, Anja je sad na Instagramu objavila snimku s proslave njegova rođendana gdje se vidi kako slavljenik puše u tortu, a uslijedilo je i nekoliko obiteljskih fotografija na kojima se ne može previdjeti koliko Josip sliči na oca.

'Sretan rođendan, sunce moje’, napisala je Anja uz objavu.

O sinu slavnog para malo toga je poznato u javnosti, a zna se tek da je student komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Sina zanima Internet, igrice, povijest. S velikim veseljem naučio je prvih deset stihova ‘Ilijade’ na grčkom, na što sam iznimno ponosna jer vidim da se sada govori o tome da je djeci 'Ilijada' preteška. Muž i ja inzistiramo na obrazovanju i učenju djece. Moj tata je govorio: ‘Ako ne znaš do 18. što ćeš sa sobom, nisi se trebao ni roditi’. Okrutna izjava, ali do 18. svakako valja inzistirati na usisavanju znanja’, ispričala je Anja ranije za Jutarnji list.

Glumica je za Dan žena podijelila fotografiju i kćeri Ane.

‘Idi, ljubavi, idi uvijek sa svojim predivnim osmijehom’, poručila joj je uz fotografiju.

Inače, da Ana nije samo lijepa već i pametna dokazuje činjenica da ima čak dvije diplome, onu iz engleskog jezika i književnosti, kao i onu iz francuskog jezika i književnosti.

No ni to joj nije bilo dovoljno pa je svoje talente odlučila razvijati i na drugim poljima te je na Akademiji likovne umjetnosti upisala i animaciju, a 2021. godine je u Puli predstavila svoj preddiplomski crtićem‘Jaje’ za koji je napisala scenarij, izvela animaciju, režirala ga i sinkronizirala.