Ljubavna priča našeg glumačkog para Anje Šovagović Despot i Dragana Despota traje već dugi niz godina. Jedan su od naših najpoznatijih i najomiljenijih javnih parova, a rijetko ih imamo priliku vidjeti zajedno.

Anja je ovih dana objavila jednu od njihovih zajedničkih fotografija za koju su pozirali na jednoj proslavi.

‘Kod Saše na rođendanu’, napisala je kratko u opisu fotografije na kojoj nasmiješeno poziraju.

Par se i modno uskladio pa su tako oboje nosili kombinaciju žute i crne boje. Anja je nosila uski crni kaput kojim je istaknula vitki struk, a preko ramena je prebacila žutu torbicu dok je Dragan nosio crnu majicu sa žutim prugama.

Njihova je ljubavna priča započela u ranoj mladosti, a imala je romantičan razvoj. Naime, prvi put su se susreli kad je njoj bilo samo 15 godina, a on je bilo sedam godina stariji, pa su za početka svoje veze morali pričekati drugu priliku.

Prvi susret odigrao se 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je Dragan, koji je tad studirao na Akademiji dramskih umjetnosti, igrao glavnu ulogu u predstavi 'Romeo i Julija'.

'Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni', prisjetio se Dragan prvog susreta sa svojom današnjom suprugom, a njegove riječi prenosi Večernji list.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot su se vjenčali nakon četiri dana veze
Story 

Nekoliko godina morali su čekati do druge prilike, koja se dogodila u Dubrovniku. Anja je tada bila na drugoj godini Akademije, a par je iznenada prohodao i još se iznenadnije odlučio vjenčati.

Vjenčanje su odlučili 'obaviti' nakon četiri dana veze i to u tajnosti, te su svojim postupkom šokirali i svoje obitelji. Anjin otac Fabijan Šovagović se navodno protivio da se Anja uda za glumca, iako mu je Dragan osobno bio simpatičan, a Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

'Sjećam se kada je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, gdje su moji roditelji stanovali, samo je kratko rekla: ‘Krasnog ste momka dobili u familiju’, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno', opisala je Anja prvi susret s budućom svekrvom.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot upoznali su se kad je njoj bilo 15 godina
Story 

Da je par, usprkos svemu, donio dobru odluku i da je ljubav pobijedila sve prepreke dokazuje i činjenica da su 2011. obnovili bračne zavjete, a u sretnom braku uživaju i danas.

Imaju dvoje djece, sina Josipa i kći Anu koja se često s majkom pojavljuje na javnim događanjima, a pozornost privlači i atraktivnim izgledom.