Premijere predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu nerijetko privuku poznate face, a iznimka nije bila ni ovaj put. Dramski ansambl HNK ovog je petka izveo predstavu izraelskog pisca Hanocha Levina 'Ubojstvo' u režiji Ide Rozenberga. 

Premijeru su došli pogledati brojni prominentni Hrvati poput predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sa suprugom, Vladimira Šeksa u pratnji zgodne unuke Ive, a puno pozornosti privukla je i naša proslavljena glumicaAnja Šovagović Despot koja je također povela kći Anu.

29-godišnja Ana se sve češće pojavljuje u pratnji svoje poznate mame pa su tako u studenom ove godine snimljene na premijeri predstave Williama Shakespearea 'Mnogo vike ni za što' u gradskom kazalištu Komedija.

Anja Šovagović Despot s kćeri Anom Despot
Tomislav Miletić/PIXSELL 

Ponosna mama se sa svojom mezimicom fotografirala i u siječnju kad je Ana proslavila rođendan, a tad su pozirale licem uz lice pa se vidi i koliko je ljepote Ana naslijedila od majke.

‘U mom svijetu ti si čudo, sretan ti rođendan, čudo moje’, poručila je glumica tom prilikom.

Zajedno su blistale i na ovoj premijeri na kojoj su se obje pojavile u crnom od glave do pete i s crvenim ružem na usnama. Anja je nosila dugu haljinu dok je njena kći izabrala crne hlače i crnu bluzu prozirnih rukava, a na nogama je nosila jednostavne čizme.

Anu i njenog brata Josipa Anja je dobila u braku s našim proslavljenim glumcem Draganom Despotom s kojim je u dugogodišnjem sretnom braku, a njihova ljubavna priča je zaista filmska.

Anja Šovagović Despot i Ana Despot na premijeri predstave Ubojstvo
Goran Stanzl/PIXSELL 

Sve je započelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je tada imala 15 godina, a Dragan je bio sedam godina stariji, bio je na Akademiji dramskih umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu 'Romeu i Juliji'. Tada su se prvi puta susreli, ali razlika u godinama jednostavno je presudila i odlučili su čekati drugu priliku.

'Anja nije bila Julija, no ja sam svu ljubav na sceni nekako crpio iz privatnog plana, a davao mimo predstave. Bio sam Romeo na dva plana, u životu i na sceni', prisjetio se Dragan prvog susreta sa svojom današnjom suprugom, a njegove riječi prenosi Večernji list.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot su se vjenčali nakon četiri dana veze
Story 

Nekoliko godina morali su čekati do druge prilike, koja se dogodila u Dubrovniku. Anja je tada bila na drugoj godini Akademije, a par je iznenada prohodao i još se iznenadnije odlučio vjenčati.

Vjenčanje su odlučili 'obaviti' nakon četiri dana veze i to u tajnosti, te su svojim postupkom šokirali i svoje obitelji. Anjin otac Fabijan Šovagović se navodno protivio da se Anja uda za glumca, iako mu je Dragan osobno bio simpatičan, a Anja je Draganove roditelje upoznala nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

Anja Šovagović Despot i Dragan Despot zaljubili su se kad je ona imala 15 godina
Story 

'Sjećam se kada je Despotova majka Matija ušla u stan u Mesničkoj, gdje su moji roditelji stanovali, samo je kratko rekla: ‘Krasnog ste momka dobili u familiju’, odmah je preuzela glavnu riječ pa nikada nije bilo nelagodnih situacija, sve je bilo transparentno', opisala je Anja prvi susret s budućom svekrvom.

Da je par, usprkos svemu, donio dobru odluku i da je ljubav pobijedila sve prepreke dokazuje i činjenica da su 2011. obnovili bračne zavjete, a u sretnom braku uživaju i danas.